Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Podem, indignat amb el canvi en les subvencions de Presidència: “No es poden anunciar retallades i augmentar el pressupost per a ajudes a dit”

El grup parlamentari d'Unides Podem

Laura Martínez

València —

0

El canvi en les ajudes que Presidència es reserva per al foment de la promoció sociocultural valenciana, sense previ avís, ha molestat i molt a un dels socis del Govern del Botànic. Aquesta setmana el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana publicava una modificació que burlava l'esmena de Podem per a traure 250.000 euros -una quarta part del total- d'una ajuda directa que el gabinet del *president atorga anualment a diferents entitats.

El text retorna pràcticament la totalitat de l'ajuda, que anava a parar a una línia de desestacionalització de productes nadalencs per concurrència competitiva, a la partida inicial, que no segueix aquest mateix procés, sinó que s'entrega de forma discrecional, encara que al final de l'any les entitats subvencionades han de justificar a què dediquen els fons amb una memòria.

Des de la formació morada critiquen que la decisió s'ha pres “de manera unilateral” i creuen que “incompleix l'acordat pel Botànic”, segons expressava el diputat Ferrán Martínez. El canvi en la partida, que realitza la conselleria d'Hisenda, s'ha dut a terme en paral·lel a l'anunci d'una retallada de 500 milions d'euros -fruit, entre altres qüestions, per la falta de Govern central i de Pressupostos Generals de l'Estat-. L'ajust en els comptes encara ha de plantejar-se en un ple del Consell. Per als morats, el missatge que transmeten totes dues decisions és “que els interessos de partit estan per damunt dels interessos generals”.

Des del grup parlamentari consideren que l'Executiu autonòmic ha de reduir el marge de discrecionalitat en la despesa i enlletgeixen al departament de Ximo Puig la decisió. “Cal ser molt acurats sobre en què es gasta cada euro de diners públics i més quan s'estan exigint retallades en partides molt necessàries”, sentencien.

Etiquetas
stats