eldiario.es

9

Podem compromet un suport “constructiu” als pressupostos del Consell

Representants de les tres formacions que van rubricar l’Acord del Botànic mantenen una reunió de seguiment en un clima cordial i marcada pels comptes per al 2016

Un instante de la reunión de la comisión de seguimiento del 'Acord del Botànic'

Un instant de la reunió de la comissió de seguiment de l’Acord del Botànic

Representants de PSPV, Compromís i Podem participaven aquest dimarts en la reunió de la comissió de seguiment de l’Acord del Botànic, el document rubricat entre els tres partits que va permetre la formació de govern a socialistes i valencianistes i va possibilitar el nomenament de Ximo Puig com president de la Generalitat.

En acabar la reunió, Manolo Mata, portaveu del PSPV, ha explicat que ha estat “una més de les reunions que mantenim, encara que una mica més especial, perquè s’ha centrat en els pressupostos”, alhora que ressaltava que hi ha un reconeixement pels tres partits que “progressem adequadament, amb un gran esforç en educació, sanitat o habitatge, on encara caldria reforçar-ho una mica més perquè hi ha uns dèficits estructurals”.

El representant socialista ha fet un balanç “molt positiu” d’aquests primers cinc mesos del Botànic, “s’han prioritzat els problemes de les persones, com s’ha vist amb la recuperació de la sanitat universal”.

Fran Ferri (Compromís) ha destacat la “cordialitat” de la trobada, “amb moltes ganes de treballar”. Així, ha explicat Ferri que s’ha posat damunt la taula l’esforç per part dels tres grups –PSPV i Compromís des del govern i Podem fiscalitzant des de les Corts– per a complir un acord “que posa per davant les persones”.

El síndic de Compromís també s’ha referit a uns pressupostos “heretats de la gestió del Partit Popular, que no són els nostres” que “millorarem per mitjà de les esmenes que presentarem”. En aquest sentit, Mata agraïa Podem que no presentara una esmena a la totalitat del pressupost i que s’haja compromés a donar suport a uns comptes que són “els primers d’un govern de progrés, però no els primers d’una nova era, encara que les favades s’han acabat”.

Des de Podem, Fabiola Meco explicava que hi ha punts que consideren que podrien haver tingut una consideració pressupostària “diferent”, per la qual cosa ha anunciat que plantejaran les esmenes corresponents perquè es recullen aquests plantejaments inclosos en l’Acord del Botànic.

No obstant això, reconeixia que es tracta d’un pressupost que “naix compromés” i condicionat per l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana, “però ha d’haver-hi un compromís d’aposta per uns escenaris determinats recollits en el document, com l’educació o la regeneració democràtica”. Així, Meco apuntava que donaran suport als pressupostos des d’un posicionament “constructiu”.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha