Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Podem compromet un suport “constructiu” als pressupostos del Consell

Un instant de la reunió de la comissió de seguiment de l’Acord del Botànic

Miguel Giménez

València —

Representants de PSPV, Compromís i Podem participaven aquest dimarts en la reunió de la comissió de seguiment de l’Acord del Botànic, el document rubricat entre els tres partits que va permetre la formació de govern a socialistes i valencianistes i va possibilitar el nomenament de Ximo Puig com president de la Generalitat.

En acabar la reunió, Manolo Mata, portaveu del PSPV, ha explicat que ha estat “una més de les reunions que mantenim, encara que una mica més especial, perquè s’ha centrat en els pressupostos”, alhora que ressaltava que hi ha un reconeixement pels tres partits que “progressem adequadament, amb un gran esforç en educació, sanitat o habitatge, on encara caldria reforçar-ho una mica més perquè hi ha uns dèficits estructurals”.

El representant socialista ha fet un balanç “molt positiu” d’aquests primers cinc mesos del Botànic, “s’han prioritzat els problemes de les persones, com s’ha vist amb la recuperació de la sanitat universal”.

Fran Ferri (Compromís) ha destacat la “cordialitat” de la trobada, “amb moltes ganes de treballar”. Així, ha explicat Ferri que s’ha posat damunt la taula l’esforç per part dels tres grups –PSPV i Compromís des del govern i Podem fiscalitzant des de les Corts– per a complir un acord “que posa per davant les persones”.

El síndic de Compromís també s’ha referit a uns pressupostos “heretats de la gestió del Partit Popular, que no són els nostres” que “millorarem per mitjà de les esmenes que presentarem”. En aquest sentit, Mata agraïa Podem que no presentara una esmena a la totalitat del pressupost i que s’haja compromés a donar suport a uns comptes que són “els primers d’un govern de progrés, però no els primers d’una nova era, encara que les favades s’han acabat”.

Des de Podem, Fabiola Meco explicava que hi ha punts que consideren que podrien haver tingut una consideració pressupostària “diferent”, per la qual cosa ha anunciat que plantejaran les esmenes corresponents perquè es recullen aquests plantejaments inclosos en l’Acord del Botànic.

No obstant això, reconeixia que es tracta d’un pressupost que “naix compromés” i condicionat per l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana, “però ha d’haver-hi un compromís d’aposta per uns escenaris determinats recollits en el document, com l’educació o la regeneració democràtica”. Així, Meco apuntava que donaran suport als pressupostos des d’un posicionament “constructiu”.

Etiquetas
stats