Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puig proposa un PSPV-PSOE més “autònom” i “valencianista” enfront de l’operació de Sánchez per a derrocar-lo

Ximo Puig durant l’acte de presentació de la seua candidatura

Voro Maroto

València —

Ximo Puig ha acceptat l’embat de Pedro Sánchez, que l’ha posat en el punt de mira juntament amb els barons que van donar suport a Susana Díaz. El president de la Generalitat ha presentat la seua candidatura per a seguir com a secretari general del PSPV-PSOE, descarta avinences o repartiments de poder amb la llista impulsada des de Ferraz i encapçalada per l’alcalde de Burjassot i promet un partit més “autònom” i “valencianista” si aconsegueix la confiança dels militants.

Puig ha fet l’anunci en el Botànic, el jardí on es va signar el pacte de govern –la coalició entre PSPV-PSOE i Compromís, amb el suport parlamentari de Podem– que va posar fi a 20 anys d’executius del PP. El lema de la seua campanya serà “l’esquerra en marxa”, un apel·latiu al Consell com a projecte progressista que fa dos anys que fa fruits.

En la presentació, Puig ha proclamat lleialtat al nou líder del PSOE. “Sánchez compta amb tot el suport del PSPV, i demane a la militància que l’acompanye rumb a la Moncloa”. Al mateix temps, s’ha rodejat de diversos afiliats i càrrecs –el portaveu en el parlament valencià, Manuel Mata, la consellera Carmen Muntó, l’alcalde de Torrent, Jesús Ros– que han estat amb Sánchez per intentar visualitzar que aquest procés és diferent de les primàries en què Susana Díaz i Puig van ser derrotats.

“Costa pensar que hi haja prou motius per a plantejar una alternativa”, ha dit Puig. Segons la seua opinió, el PSPV passa pel “millor moment” en 22 anys. Governa la Generalitat, molts ajuntaments i la Diputació de València. “Fa només cinc anys, estàvem dividits i en l’oposició. Pensàvem en famílies orgàniques. Ara, pensem en les famílies valencianes”.

El president vol un partit “unit” i que “supere el partidisme”. Basat en quatre prioritats: aposta pel federalisme, el valencianisme, que tinga una veu pròpia i que no accepte imposicions. Més enllà de l’escrupolós respecte quan parla de Sánchez, Puig demana i vol un PSPV autònom davant del pretés atac centralista de Ferraz.

El president, encara que descarta pactes amb la candidatura impulsada per Sánchez i el seu secretari d’organització, el valencià José Luis Ábalos, s’ha compromés a renovar el partit. Hi haurà una “direcció integradora” i “canvis en profunditat” en el PSPV. Sempre queda espai per al “diàleg i l’acord”, encara que ni l’un ni l’altre s’han donat en les negociacions amb el sanxisme. Llevat que hi haja un gir sobtat, la guerra en el PSPV-PSOE està servida.

Etiquetas
stats