Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Puig defensa l’Acord del Botànic davant d’una oferta de suport del PP

El president Ximo Puig durant la seua intervenció en la sessió de control a les Corts

Voro Maroto

València —

L’Acord del Botànic, el pacte entre PSPV-PSOE, Compromís i Podem que sosté el Govern valencià, gaudeix de bona salut. Així ho han dit tots els signants, i així ho ha reiterat aquest dijous a les Corts Valencianes el president de la Generalitat.

Ximo Puig ha indicat que el Consell treballa per a “defensar la llei i millorar la vida de les persones” en harmonia i respectant la “Constitució i l’Estatut d’Autonomia”. El seu pronunciament no ha estat extemporani.

En la sessió de control al president, Isabel Bonig, la portaveu del PP, ha renunciat a qüestionar Puig i ha fet acció de proposar un pacte al PSOE. “Per l’estabilitat, per la governabilitat, contra el radicalisme dels vostres socis de Podem i Compromís”.

“Sentiu-vos lliure, senyor president”, ha arribat a dir Bonig abans d’oferir els seus vots per a arribar a acords sobre ocupació, educació, infraestructures i, sobretot, garantir “la unitat d’Espanya, la nació més antiga d’Europa”.

Els diputats del PSOE, de Compromís i de Podem s’han pres a broma la proposta de Bonig, que atribueixen a un intent d’obtenir titulars i d’obrir una fractura entre el PSOE i els seus socis ara que la constitució dels grups parlamentaris i la formació d’un eventual govern socialista han tesat les relacions entre Pedro Sánchez, el líder socialista, i Pablo Iglesias, el número 1 de Podem.

Etiquetas
stats