eldiario.es

Menú

Puig no veu “nepotisme” en el nomenament del marit de Montón en Egevasa

El president de la Generalitat insta que explique aquesta designació qui ho ha decidit així i insisteix en el fet que no valora els nomenaments en altres administracions

El líder socialista assegura que no li ha de “demanar permís” cap membre del govern “per al que hagen de fer les persones del seu entorn”

- PUBLICIDAD -
El president de la Generalitat, Ximo Puig, interviene en la sesión de control en las Corts

El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dimecres que no veu “nepotisme” en el nomenament d’Alberto Hernández Campa, marit de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, com a gerent de l’empresa mixta Egevasa, dependent de la Diputació de València, i ha instat que explique aquesta designació qui ho haja decidit així.

“El PSPV ha criticat el nepotisme. Si estiguérem en un cas de nepotisme, seria igualment criticable. Jo no veig que siga així, però això és un nomenament que haurà d’explicar qui l’haja fet”, ha argumentat, alhora que apuntava que no valora els nomenaments d’altres administracions.

Insistit en aquesta qüestió i, com que es tracta del marit d’una consellera, ha indicat que a ell no li ha de “demanar permís” cap membre del seu Govern “per al que hagen de fer persones del seu entorn”.

“Això és obvi. Cada un té la seua llibertat i, de fet, el que cal veure és si les persones són adequades o no per als llocs que ocupen”, ha defensat Puig. Preguntat per les crítiques que al seu dia va fer el Partit Socialista a aquest tipus de situacions quan el PP governava la Generalitat, el president ha manifestat: “El PSPV ha criticat el nepotisme. Si estiguérem en un cas de nepotisme seria igualment criticable. Jo no veig que siga així”.

Crítiques d’Oltra

La vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra, considerava aquest dimarts que el nomenament d’Hernández Campa com a gerent de l’Empresa General Valenciana de l’Aigua SA, (Egevasa)  “no és estètic” i al·ludia als conceptes de transparència i ètica recollits en l’acord de govern denominat Acord del Botànic per assegurar que, en qüestions polítiques, “la dona del Cèsar ha de ser-ho i semblar-ho, i el marit també”.

La consellera de Sanitat, per la seua banda, ha assegurat respecte de la designació del seu marit com a gerent d’Egevasa que es tracta d’“ àmbits competencials distints i d’administracions distintes”, alhora que justificava la polèmica pel fet d’estar en un moment “postelectoral” i davant d’un “panorama incert, però açò passarà i recuperarem la normalitat”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha