Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Punset se’n va a l’Eurocambra i deixa un encàrrec: “Que no ens puguen titlar de marca blanca del PP”

La síndica de Ciutadans, Carolina Punset, en roda de premsa

Adolf Beltran

València —

“Era la millor opció”, ha dit Carolina Punset als periodistes quan ha anunciat hui dilluns que deixa el seu lloc de portaveu de ciutadans a les Corts Valencianes per ocupar l’escó que deixa vacant Juan Carlos Girauta, elegit diputat al Congrés en les eleccions generals. “Ningú no és imprescindible”, ha comentat Punset, que ha reconegut que la seua decisió ha estat difícil perquè ha estat “com si haguera hagut de triar entre un fill o una filla”.

Punset, que va ser tercera en la llista de Ciutadans a l’Eurocambra, confirma, així, les previsions que la situaven fora de la política valenciana. La dirigent ha rebutjat donar cap explicació sobre qui la substituirà com a portaveu i com a líder a la Comunitat Valenciana i ha remés als responsables de Ciutadans, que donaran a conéixer “els pròxims dies” el procediment per a fer-ho. Sí que ha respost a una pregunta sobre l’actuació que recomana que tinga el seu partit després de la seua marxa. “Que en cap cas no ens puguen titlar de marca blanca del PP”, ha assenyalat amb rotunditat. I ha afegit que Ciutadans té “una personalitat pròpia i molt constructiva”.

La declaració és, d’alguna manera, un avís al seu successor i una reivindicació de la postura mantinguda per ella, que la setmana passada, per exemple, anunciava dues iniciatives conjuntes amb el portaveu de Podem, Antonio Montiel, per a marcar la política urbanística del Consell.

“No revelaré el que em diga”, ha respost Punset a la pregunta si el líder de Ciutadans, Albert Rivera, li ha demanat o no que es quede en la política valenciana. “He gaudit del seu màxim suport possible”, ha afegit la portaveu, fins ara, de Ciutadans a la Cambra autonòmica.

La decisió fa que les dues formacions de l’oposició a les Corts, el PP, amb la marxa d’Alberto Fabra, i ara Ciutadans, amb la de Carolina Punset, hagen canviat els caps de llista quan només han passat uns quants mesos des de les eleccions autonòmiques. Punset –que serà substituïda a la Cambra valenciana per Domingo Rojo, fins ara cap de gabinet– ha eludit comentar l’assumpte i s’ha limitat a afirmar: “No és una cosa que haja buscat. Però m’ha arribat. Ho he decidit amb totes les conseqüències, que assumisc”.

Etiquetas
stats