eldiario.es

9

"Quantes penúries s'hagueren evitat si els diners de la corrupció hagueren anat a cobrir necessitats socials?"

El director de l'Agència Antifrau, Joan Llinares, pren possessió del càrrec i començarà la setmana vinent les reunions amb la Sindicatura de Comptes

Llinares recorda que "l'agència parteix de 0" i la seua primera tasca serà dotar-la d'estructura i trobar una ubicació fora de les Corts

Joan Llinares toma posesión como director de la Agencia Antifraude

Joan Llinares pren possessió com a director de l'Agència Antifrau

Joan Llinares ja és oficialment el director de l'agència de prevenció i lluita contra el frau i la corrupció valenciana. El gestor cultural de reconegut prestigi deixa el seu càrrec com a responsable de l'Oficina de Transparència i Bones Pràctiques de l'Ajuntament de Barcelona i ha assumit aquest divendres la tasca encomanada per les Corts valencianes.

Per majoria de 65 diputats -amb tot el PP en contra-, Llinares va ser triat a l'abril per a estudiar, analitzar i prevenir la corrupció en l'Administració valenciana, durament castigada i saquejada per ella. "Quantes penúries s'hagueren pogut evitar si els milers de milions desapareguts a les mans dels corruptes s'hagueren destinat a cobrir les necessitats socials, educatives, sanitàries o de desenvolupament tecnològic, industrial o financer?", ha reflexionat el responsable en el seu discurs.

Llinares ha exposat de nou el projecte que ja va avançar en la seua compareixença en la comissió parlamentària: prevenir el frau encara que no siga delicte. "La corrupció és usar els poders públics per a destinar recursos públics al benefici privat", ha assenyalat, relatant la definició del catedràtic de dret en la Universitat de Barcelona, Joan Queralt. Per a desenvolupar l'encomana, Llinares estructurarà l'agència en tres pilars: prevenció, anàlisi i investigació i assumptes jurídics i relació amb altres entitats.

De moment, l'agència no compta amb una ubicació específica i les Corts han cedit un despatx perquè Llinares puga anar dotant a l'agència de cos. El director no considera convenient que l'agència compartisca edifici amb els grups parlamentaris o les conselleries, atès que ha de controlar la seua acció i no seria un espai òptim per a garantir la independència dels funcionaris. "L'agència ha d'estar en un lloc independent en el qual els treballadors no hagen d'adonar a ningú més que a l'agència", ha assenyalat el responsable.

El pressupost inicial de l'entitat és d'1'5 milions d'euros, entre els quals es contempla fer front al lloguer d'un edifici per a començar a treballar. Quant al personal, el responsable no ha volgut detallar el nombre de treballadors -seran funcionaris de l'administració valenciana- ja que dependrà de com s'adapte el pressupost.

Llinares va començar sent gestor cultural i els seus treballs han sigut decisius per a regenerar les institucions públiques. Es va fer càrrec en 2009 del Palau de la Música Catalana després de l'escàndol i la destitució de Fèlix Millet, un treball que ha tret a la superfície les irregularitats jutjades en el cas. També de l'IVAM, després de l'època de Consuelo Císcar, on va trobar compres d'obres que no existien o que havien sigut realitzades després de la seua adquisició i milionaris sobrecostos per reproduccions d'altres obres, amb diferències de fins a un 1.500% en el preu.

L'home que ha alçat múltiples catifes i ha assegut en la banqueta als responsables de la corrupció construirà ara de zero l'agència valenciana contra el frau.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha