Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rajoy és rebut a València entre crits de “corrupte”, “lladre” i “president”

Una multitud de gent esperava Mariano Rajoy a l’arribada a Alfafar

Miguel Giménez

València —

Uns quants minuts ha costat al president del Govern en funcions i candidat del Partit Popular, Mariano Rajoy, recórrer la plaça de l’Ajuntament d’Alfafar (València), on ha estat rebut aquest dimecres per una multitud de ciutadans entre crits de “president”, els més, i també de “lladre”, “xoriço” o “corrupte”. Un grup de persones, sobres en mà, també han simulat la ja famosa escena reproduïda en les gravacions del cas Imelsa d’algú del PP comptant presumptament ‘mossegades’ al ritme de “mil, dos mil, tres mil, quatre mil... dos milions de peles”. I tot això a pesar del secretisme de la convocatòria –fins a mitjan vesprada del dimarts el PP no va fer pública l’agenda del líder del PP a la Comunitat Valenciana– d’aquest acte de precampanya.

Rajoy, a qui entre grans mesures de seguretat esperaven, a més de nombrosos seguidors, desenes de detractors que li han tirat en cara els inenarrables casos de corrupció que afecten el seu partit, ha mantingut una reunió en la Casa de la Cultura d’Alfafar amb representants de la Mesa per l’Educació en Llibertat –representants de la concertada que el diumenge passat reunia a València milers de persones–. Prèviament, havia visitat les instal·lacions d’Air Nostrum a Quart de Poblet.

Per la llibertat d’elecció

El president en funcions, que ha mantingut la reunió amb els portaveus de la concertada en qualitat de dirigent del Partit Popular, com ell mateix ha reconegut, ha defensat la llibertat d’elecció dels pares, un dret “consubstancial a l’ésser humà i recollit en l’article 27 de la Constitució Espanyola”. “Ningú no pot passar per damunt dels pares per a imposar un sistema educatiu determinat”, ha dit.

Així ha defensat el sistema educatiu espanyol, basat en l’ensenyament públic i en el concertat, “que suposa el 25% i a Espanya té dos milions d’alumnes” perquè aporta “pluralitat, llibertat i qualitat. El que funciona bé [la concertada] no es canvia”. A parer seu, no és bona l’“escola única”, alhora que llançava un missatge als dirigents valencians a actuar “amb responsabilitat” i respectar la llibertat d’elecció dels pares, fugint de la “radicalització, els extremismes i els prejudicis ideològics”.

Reunió “cordial i molt intensa”

Vicente Morro, portaveu de la Mesa per l’Educació en Llibertat, destacava aquesta trobada com a “cordial, intensa i molt productiva” després dels “atacs” que asseguren que pateixen en els últims mesos des del Consell amb qüestions que atempten contra la llibertat d’elecció de centre, “com l’arreglament escolar, l’eliminació del districte únic o l’eliminació del decret d’admissió”.

Des de la concertada han fet arribar al president en funcions les seues propostes, “estem davant d’una qüestió de drets i llibertats que volem que es respecten”. Segons la seua opinió, l’executiu valencià, amb les últimes mesures aprovades, pretén “un transvasament d’alumnes de la concertada a la pública”. “Tenen la voluntat decidida de modificar l’estatus actual convertint l’educació concertada en subsidiària i residual”, ha afirmat.

Etiquetas
stats