Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Rajoy tanca campanya advertint contra “una coalició que porte Espanya a la ruïna”

Mariano Rajoy abans de començar el míting a València

Voro Maroto

València —

Mariano Rajoy ha advertit en el seu penúltim acte de campanya, celebrat a València, contra “una coalició que porte Espanya a la ruïna”. “No estem per a jugar a la ruleta russa ni per a tirar per la borda els sacrificis dels espanyols. Hem tret el cap, però queda molt per fer”.

El president del Govern no ha fet menció concreta a la coalició amb el PSOE que el seu equip de campanya va proposar ahir ni cap al·lusió concreta a la resta dels partits en lliça, a qui sí que ha desqualificat de manera tàcita. “El PP és un gran partit, no un partit unipersonal, ni generat en una tertúlia o a través d’una operació de màrqueting. El partit mes gran i amb més militants d’Espanya és el PP”.

El líder del PP s’ha fet un bany de multituds a València, on ha congregat, segons el seu partit, 6.000 fidels en el Museu de les Ciències Príncep Felipe, una part de la mastodòntica Ciutat de les Arts i les Ciències. Amb xafogor i envoltat d’uns quants guardaespatles, Rajoy ha tardat més de mitja hora a accedir a l’escenari. Ha saludat, ha besat i ha parlat amb desenes de persones, que l’han animat mentre ondejaven banderes d’Espanya, la Comunitat Valenciana i el partit.

Rajoy, en una intervenció de mitja hora poc abans d’eixir cap a Madrid, on tanca la campanya, ha esbossat els seus quatre objectius per a la pròxima legislatura: crear ocupació –ha tornat a prometre dos milions de llocs de treball–, reforçar l’estat del benestar –pensions, sanitat, serveis socials, “per a la qual cosa necessitem treball”–, defensar “la unitat d’Espanya, una gran nació” i combatre el terrorisme, “que vol liquidar la nostra vida, els nostres drets i les nostres llibertats”.

Abans, ha recordat una vegada més l’estat comatós, ha assegurat, en què estava Espanya l’any 2011, quan Rajoy va arribar a La Moncloa, per reivindicar la seua gestió. “A pesar de la brutal caiguda de la recaptació de l’Estat, de 70.000 milions d’euros, no s’han tocat els serveis públics bàsics. Ens queda molt per fer, però creixem mes que els països més de grans d’Europa i la mitjana de la Unió Europea. Qui diria fa quatre anys que seríem el país que més ocupació crea a Europa. Les coses han canviat, però cal seguir el mateix camí”.

Un minut per a la Comunitat Valenciana

Rajoy ha despatxat el missatge per als seus votants valencians en un minut a penes. Després de presentar els quatre eixos del seu programa, s’ha referit a “altres assumptes”. I ha promés, sense donar-ne cap detall, solucions per a alguns dels temes que marquen la campanya a la Comunitat Valenciana: la millora del finançament autonòmic, la construcció del corredor mediterrani per a trens, connectar les capitals valencianes per AVE –ara ni tan sols arriba a Castelló– i l’aigua, una vella reivindicació del PP regional.

Elena Bastidas, cap de llista del PP per València, Vicente Betoret, president provincial del PP, i Isabel Bonig, líder del PP a la Comunitat Valenciana, han precedit el president en l’ús de la paraula. S’han limitat a insuflar ànims a la militància i a elogiar la faena del govern i l’esforç de la societat espanyola per intentar superar la crisi.

Bonig ha estat la més bel·ligerant amb l’esquerra valenciana. Ha al·ludit Veneçuela per atacar Pablo Iglesias i Mònica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat. Ha donat Pedro Sánchez i Ximo Puig, president socialista de la Generalitat, per “amortitzats”. I ha acabat crescuda després d’arremetre contra Ciutadans. “Cal demanar-los que es rendisquen davant de Mariano Rajoy, el millor està per venir si el diumenge Espanya vota pel PP”.

Etiquetas
stats