eldiario.es

9

Rajoy retalla en 310 milions d'euros les inversions malgrat les reivindicacions valencianes

Els PGE retallen en un 33% les aportacions a la Comunitat Valenciana, que es queden en 590 milions d'euros, amb prou faenes un 6,9% del total

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha qualificat els pressupostos de 2017 "un insult reiterat als valencians"

El gasto en Sanidad se incrementa un 2,3 % hasta los 4.093 millones de euros

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, amb la presidenta del Congrés, Ana Pastor EFE

Garrotada per als valencians. Els Pressupostos Generals de l'Estat per a 2017 destinen menys diners en inversions per a la Comunitat Valenciana, que rebrà 590 milions d'euros, 310 menys (un 33%) que en 2016. El projecte econòmic del PP desatén la petició unànime de les Corts Valencianes, que reclamaven que les inversions del govern central foren del 11%, en proporció amb el pes de la població i l'economia valencianes a Espanya. Lluny de millorar, aqueix ràtio empitjora: es quedarà amb prou faenes en el 6.9%.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha valorat els Pressupostos Generals de l'Estat del 2017 presentats aquest dimarts pel Govern i els ha definit com “un insult reiterat als valencians”. La formació mostra el seu malestar després de conèixer-se que el País Valencià percebrà 310 milions menys en inversions respecte als fons que el Govern va contemplar en els comptes de 2016.

Baldoví ha mostrat la seua indignació davant unes retallades de 5.000 milions d'euros i que segueixen ignorant als valencians: “Amb la pujada del les partides destinades al Ministeri de Defensa i a la Casa Real, estava clar que s'anaven a perdre inversions en infraestructures. Un any més, els valencians i les valencianes anem a tenir pitjors inversions que l'any anterior”.

El diputat valencià li ha recriminat al Partit Popular el doble discurs amb el qual enganya a nivell territorial: “Els PGE no compleixen amb allò que es va aprovar per unanimitat en el parlament valencià, també amb els vots del PP, perquè les inversions s'acostaren al pes demogràfic que tenim, un 11%”.

Baldoví ha carregat per la irrellevància del PP valencià respecte a les decisions del Govern: “El PP no ha tingut en compte cap de les reivindicacions valencianes de les quals Isabel Bonig, presidenta del PPCV, diu defensar. De què va servir la visita de Mariano Rajoy d'aquest cap de setmana al Congrés del PP valencià?

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha