Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Rajoy no ha tocat el finançament per “no enfrontar-se als seus barons”

Albert Rivera en un moment de l'acte celebrat a Alacant

EFE

Alacant —

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat aquest divendres el vot per al seu partit el 20D per no haver de continuar escoltant, ha dit, Rajoy parlar de l’“Espanya en sério”, com resa el lema de campanya del PP, davant de la corrupció i els balafiaments que hi ha hagut en el país.

En un míting celebrat Al Palau de Congressos d’Alacant, en què ha tingut paraules per al policia mort en l’atac a Kabul, Rivera ha assegurat que la Comunitat Valenciana es pot llevar les etiquetes de “corrupció” i “balafiaments” votant per Ciutadans sense necessitat votar pel PSOE o pels nacionalistes.

Rivera ha dit que, com Rajoy “pot parlar d’Espanya seriosament amb aeroports sense avions, caixes d’estalvis saquejades o sobrecostos de mil milions d’euros?”

Per contra, ha assenyalat que cal ser “responsables” i ha recordat que a la Comunitat Valenciana governen el PSOE i Compromís, amb el suport de Podem, perquè el PSOE no va voler pactar amb Ciutadans.

“Som el millor antídot davant dels que volen tornar a ficar les arpes en la política pública des de la identitat, però també perquè al PP no li continue sent debades tot el que ha fet en els últims anys”, ha subratllat, i s’ha referit a un informe en què es revela que va haver-hi “mil milions d’euros de sobrecost en la construcció d’escoles públiques”.

Aeroports buits i sobrecostos en educació

Rivera, que ha recordat que vol proposar una llei que obligue les administracions a tenir un informe obligatori del “cost econòmic i el retorn de les obres públiques, perquè no es poden continuar construint aeroports buits, ni més rotondes, ni sobrecostos en l’educació”.

En aquest sentit, s’ha referit a qui fóra president de la diputació de Castelló, Carlos Fabra, de qui ha dit que va construir l’aeroport “per als seus néts, encara que després no tinga ni avions”.

“No és el mateix fer un aeroport a Castelló que fer un Corredor Mediterrani, que és fonamental per a la indústria i per a crear llocs de treball”, ha assenyalat.

“Alguns s’equivoquen quan pensen que aqueixa reivindicació – el Corredor Mediterrani–- és d’una comunitat autònoma. Fins i tot he sentit a dir a Madrid que això és una reivindicació nacionalista”.

En la seua intervenció, Rivera ha recordat la seua proposta d’un Pacte Nacional per l’Educació, i s’ha compromés a començar a treballar-hi en els “tres primers mesos de la legislatura” si governa“.

També s’ha referit al finançament autonòmic, el model del qual, ha remarcat, tocava revisar-lo al final del 2014, cal revisar-lo i no s’ha fet perquè Rajoy “no volia enfrontar-se als seus barons territorials”.

Etiquetas
stats