Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

‘Renovación’: el diari digital fallit de Vox València que van impulsar tres dels seus dirigents amb una empresa

El president provincial de Vox en València, José María Llanos, durant un acte del partit

Carlos Navarro Castelló / Sergi Pitarch

València —

0

Eren uns altres temps. Corria l’any 2017 i Vox no representava una amenaça per als partits més afermats, tampoc despuntava en les enquestes i sobretot no s’havia produït el colp d’efecte de les eleccions andaluses.

Més enllà de les xarxes socials, la formació d’extrema dreta tenia problemes seriosos per a traslladar el seu missatge i per a visibilitzar la seua activitat, tot el contrari del que passa actualment, cosa que ha causat moviments interns amb vista a liderar llistes en les pròximes eleccions.

Aquest va ser el plantejament a partir del qual la cúpula del partit a la província de València va decidir crear al juny del 2017 una empresa de comunicació, segons ha explicat el president provincial, José María Llanos: “La idea era donar un suport legal al llançament d’un diari digital per a donar difusió a les activitats i als actes del partit i, si el resultat era positiu, ampliar-lo a altres suports”.

Així, Llanos, juntament amb tres integrants més de la direcció del partit i dos col·laboradors externs, un d’ells periodista, van crear al juny del 2017 l’empresa Medios de Comunicación de Pensamiento Libre SL amb el mínim capital imprescindible (3.500 euros). “Tot pagat de la nostra butxaca, no amb fons del partit”, recalca.

L’objecte social de la societat és “la gestió i explotació dels serveis de premsa (digital o impresa), ràdio, televisió o qualsevol altre mitjà de comunicació en qualssevol de les seues formes de prestació, distribució o emissió, siga per via terrestre, satèl·lit o cable”.

D’aquesta manera, es va llançar el diari digital Renovación, que tan sols va tindre activitat durant uns mesos per falta d’ingressos publicitaris. Segons Llanos, “el periodista finalment el va deixar i nosaltres no teníem capacitat per a assumir les despeses de funcionament que requeria, per la qual cosa el diari va cessar la seua activitat i actualment l’empresa està en fase de liquidació”.

El dirigent provincial ha desmentit que l’empresa esmentada haja adquirit Radio 4G Valencia, emissora en les tertúlies de la qual ha participat habitualment i que fa poc s’ha associat a la Jungla Radio i ha passat a tindre el mateix nom a València.

Etiquetas
stats