eldiario.es

Menú

Rita Barberá declina ser portaveu del Grup Mixt en el Senat per torns

Amb la seua negativa, renuncia als 2.600 euros per aquest paper i comunica el seu interés a ser portaveu d’alguna comissió, amb un plus de 1.046

Les tasques per a encomanar a l’exalcaldessa de València divideixen els 17 senadors entre els que l’acusen de trànsfuga i els que es neguen que tinga atribucions

La senadora del PP fins fa una setmana arriba a la Cambra Alta enmig d’una gran expectació

- PUBLICIDAD -
Barberá renuncia a ser portavoz y a la asignación mensual del Grupo Mixto

Rita Barberá s’estrena en el Grup Mixt del Senat i acudeix a la primera reunió.

Rita Barberá ha comunicat als seus companys de grup parlamentari en el Senat que renuncia a ser portaveu per torns, ja que se’l reparteixen entre uns quants. Amb això, perd la possibilitat d’ingressar uns 2.600 euros més per aqueix paper. El seu interés, segons ha comunicat, és exercir aqueix paper, però dins d’una comissió, la qual cosa li reportaria 1.046 euros extra al sou de senadora.

No es recorda una reunió de treball del Grup Mixt en el Senat que haja atret tanta expectació com la d’aquest matí. És la primera a què acudeix Rita Barberá des que va deixar de formar part de les files del PP en abandonar la militància. L’exalcaldessa de València ha aconseguit entrar en la sala amb esforç davant de la quantitat de periodistes pendents del moment. Feia cara de circumstàncies. Pocs minuts després, davant del ‘mut’ de les cambres, ha recuperat el somriure.

Conscient que seria la imatge del dia, Barberá no ha entrat al Senat com acostuma, en taxi. Aquesta vegada ha accedit amb cotxe, però pel garatge. Pocs minuts abans de la una, Barberá ha entrat per a asseure’s en una taula redona amb 17 seients. Ací, els senadors discutiran què fan amb ella, en el sentit d’encomanar-li atribucions i tasques.

Compromís, Bildu i els membres de l’antiga Convergència són contraris a encarregar-li res que no siga obligatori, com el càrrec de portaveu d’una comissió. Res de torns davant del ple ni vocalies extra, perquè la consideren una “trànsfuga”.

Carles Mulet, de Compromís, va confirmar a eldiario.es que s’oposarà i que tractarà de convéncer els seus companys de grup, encara que la decisió depén de l’opinió de tots els altres. No són del mateix parer, per exemple, en Ciutadans. El seu portaveu, Francisco Javier Alegría, prefereix que treballe com una senadora més.

Barberá comunica al Grupo Mixto que acudirá al Pleno de hoy en el Senado

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha