Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Israel se prepara para una ofensiva en Rafah mientras el mundo mira a Irán
EH Bildu, una coalición que crece más allá de Sortu y del pasado de ETA
Opinión - Pedir perdón y que resulte sincero. Por Esther Palomera

Rita Barberá envia missatges amenaçadors a dirigents del PP perquè no la critiquen

Rita Barberá hauria enviat una “allau” de missatges a mòbils de dirigents

elDiariocv

València —

“Alerta amb què fas”, “te n’has passat molt” o “això es paga”. Missatges amenaçadors d’aquest calibre ha enviat la senadora i exalcaldessa de València, Rita Barberá, a companys del PP crítics amb la seua actitud d’aferrar-se al càrrec a pesar de les sospites de corrupció que planen sobre ella. Segons avança la Cadena Ser, Barberá hauria enviat una “allau” de missatges als telèfons mòbils de dirigents disconformes amb la seua tàctica de continuar en el càrrec i a la lletra dels estatuts del PP que marquen la dimissió en l’obertura del judici oral. Missatges que descriuen entre “amenaçadors”, “d’extorsió”, “de pressió” o “desagradables”, que arriben a fer-los sentir “molestos” i “aclaparats”.

Barberá, que ja va enviar missatges al vicesecretari d’Organització del PP, Fernando Martínez Maíllo, per intentar evitar sense èxit que el partit li obrira un expedient informatiu, mostra així la seua reacció contra els missatges de dirigents com Javier Maroto o Pablo Casado que han mantingut una actitud més dura amb la senadora, mentre que altres dirigents de Génova, com María Dolores Cospedal o el mateix Mariano Rajoy, mostraven actituds més tèbies.

Els mateixos dirigents han manifestat a l’emissora que el mateix “caràcter fort” de Rita Barberá planteja una situació de “o amb mi o contra mi”, i que la seua lluita es pot girar contra el partit. Afirmen així que la senadora ha amenaçat de portar als tribunals el PP si se l’expulsa del partit sense esperar a l’obertura del judici oral.

D’altra banda, l’exalcaldessa també hauria pressionat els regidors del PP imputats i amenaçats de ser expulsats pel partit reclamant-los que no cedisquen i, així, fer “pinya” junts.

Les converses “no són agradables”

Les converses “no són agradables”Davant d’aquesta situació, el mateix Martínez Maíllo, també en la Ser, ha declarat que la decisió de deixar l’escó correspon només a Barberá. Però que es pot demanar la dimissió “en funció dels fets”, sense que necessàriament que es complisca estrictament allò que s’ha estipulat en els estatuts, com ja va passar amb l’expulsió d’Alfonso Rus.

Fernando Martínez Maíllo ha insistit en el caràcter tan fort de Barberá i que les converses amb ella ara “no són agradables” per la seua situació. El vicesecretari d’Organització afig que la senadora manté “la seua veritat”, que afirma que no discuteix perquè “no s’ha de jutjar ningú”.

Amb els regidors del PP de València que sí que estan imputats sí que es mostra més dur, i adverteix que tenen dret a no declarar davant del jutge, però que aquest dret no el tenen davant del partit. Maíllo ha recordat que tot té les seues conseqüències polítiques, encara que es mostra caut sobre la seua possible expulsió, ja que, si s’aferren a l’acta, la seua eixida al grup mixt suposaria que el PP es quedaria amb un únic regidor que no està imputat.

Maíllo ha assenyalat també que els regidors no admeten el finançament il·legal del PP de què se’ls acusa, i que els únics que ho adverteixen són els assessors. Respecte de la conversa de l’exregidora María José Alcón, on sí que reconeixia aquest finançament il·legal, Maíllo recorda que ha estat expulsada del partit.

Etiquetas
stats