eldiario.es

9

Sanitat investiga un candidat autonòmic de Vox a València per assetjament a una pacient: “Les mamelles les tens igual de dures?”

L’afectada va acudir el 17 de novembre a les 12.30 hores al centre de salut de Xelva per una erupció cutània en la cintura, on va ser atesa per Vicente Manuel Roglá

Segons la versió de la pacient, després de palpar-li la zona lesionada, Roglá li va dir: “Estàs molt dura, vas al gimnàs?, les mamelles les tens igual de dures?, portes sostenidor?”

L’afectada va posar una denúncia en la Guàrdia Civil i en Sanitat, en l’informe de la qual s’al·lega que el dirigent de Vox va tractar de rebaixar la preocupació i demana disculpes si es va sentir incomodada

Vicente Roglà Benedito

Vicente Roglà Benedito

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana té obert un expedient disciplinari contra el número tres de la llista autonòmica de Vox, el doctor Vicente Manuel Roglá, per un presumpte cas d’assetjament a una pacient.

Els fets es van produir el 17 de novembre passat a les 12.30 hores en el centre de salut de Xelva (València), on va acudir l’afectada per una erupció cutània en la cintura. Allí va ser atesa per Roglá .

Segons la versió de la pacient reflectida en la denúncia presentada davant la Guàrdia Civil de Llíria i en la queixa interposada en la mateixa Conselleria de Sanitat, a les quals ha tingut accés eldiario.es, Roglá, després de palpar-li la zona lesionada, li va dir: “Estàs molt dura, vas al gimnàs?, les mamelles les tens igual de dures?, portes sostenidor?”.

Davant aquests comentaris, la denunciant es va dir sentir “bruta i humiliada, ja que no eren paraules adequades d’un metge en l’exercici de les seues funcions”. A més, en la reclamació davant Sanitat, assegura que té por davant la possibilitat de tornar a ser atesa per l’ara número tres de Vox per València.

Sanitat va respondre a la queixa amb un escrit datat el 19 desembre passat en què es disculpa “pels inconvenients patits” i en el qual explica que “el doctor va tractar de rebaixar-li la preocupació amb diferents frases i es dedueix que degué haver-se produït una mala interpretació de les seues paraules; no obstant això, el doctor entén que es va poder sentir incomodada amb les seues paraules, a pesar que no era aqueixa la seua intenció, i li demana disculpes per això”.

En la missiva, Sanitat es compromet a arribar “fins al final en la investigació dels fets”. Tant és així que el 9 d’abril passat els serveis d’inspecció sanitària van citar la denunciant, que va declarar que era la primera vegada que l’atenia Roglá i es va refermar en els fets denunciats.

Fonts de Sanitat han confirmat a aquest diari que hi ha obert “un expedient disciplinari que en aquests moments està en tramitació.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha