Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El Suprem autoritza la justícia gratuïta a dos capitostos d’Emarsa i podria retardar la resolució del cas al 2020

Esteban Cuesta i el seu últim advocat d'ofici en la vista oral davant l'Audiència de València.

Sergi Pitarch

València —

0

El Tribunal Suprem ha autoritzat dos dels capitostos de la trama que va saquejar la depuradora de Pinedo a ser assistits per advocats d’ofici per a presentar el seu recurs de cassació. Es tracta de l’exgerent de l’empresa pública Emarsa Esteban Cuesta i de l’exdirector financer Enrique Arnal, condemnats a 12 i 8 anys i mig de presó, respectivament. Tots dos s’havien quedat sense assistència lletrada després de la condemna de l’Audiència Provincial de València.

Aquesta decisió podria retardar la sentència de l’alt tribunal fins al 2020, quasi deu anys després que es presentara la primera denúncia en un jutjat sobre el frau acreditat de 23 milions d’euros de diners públics. Els advocats d’ofici tindran un termini per a llegir-se tota la causa i presentar un recurs de cassació, que en el cas d’alguns dels principals acusats pot superar 500 pàgines.

Els lletrats d’ofici han condicionat la instrucció del cas Emarsa. Cuesta ha arribat a tindre tres lletrats d’assistència gratuïta durant tot el procés, després de renúncies successives i al final del procediment, que ha durat dos lustres, altres condemnats també han acabat demanant aquesta empara. A més, van provocar la pujada de sous per a aquests advocats.

Etiquetas
stats