Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Tots contra Joan Baldoví

Un moment del debat a quatre organitzat per Ràdio València a la Universitat de València

Miguel Giménez

València —

Tot i que no és el candidat de la llista més votada, Joan Baldoví semblava el rival que calia batre en el debat que ha enfrontat aquest divendres els caps de llista del Partit Popular, A la Valenciana, PSPV-PSOE i Ciutadans: Elena Bastidas, Baldoví, Ana Botella i Toni Cantó. La Universitat de València ha acollit aquest acte, organitzat per Ràdio València i moderat per Bernardo Guzmán, que ha tingut com a novetat principal el format, en què els mateixos candidats es preguntaven entre si.

Així, tant Bastidas com Botella i Cantó han carregat contra el número u per València de la coalició que integren Compromís, Podem i Esquerra Unida. Mentre la candidata popular ha retret a Baldoví que la coalició que representa –al desembre ‘És el Moment’ i ara ‘A la Valenciana’– haja “renunciat” als seus “principis” i a la seua condició de partit “valencià” en integrar-se en una coalició de caire nacional, Botella i Cantó han criticat de la coalició valenciana que no donara suport a un canvi de govern “de progrés i de canvi”, en referència al que van impulsar després del 20D Pedro Sánchez i Albert Rivera, i que s’haja aliat amb Podem.

Infrafinançament

Pel que fa a altres temes, el protagonista principal del debat ha estat l’infrafinançament. Botella i Bastidas s’han llançat acusacions sobre l’origen de la situació d’infrafinançament de la Comunitat Valenciana: la candidata popular ha atribuït el problema al sistema de finançament aprovat pel govern de Rodríguez Zapatero el 2009 i la socialista s’ha remuntat als governs d’Aznar amb Eduardo Zaplana com a ministre.

A més, Botella ha criticat que Ciutadans no votara a favor de la millora del finançament autonòmic al Congrés dels Diputats, mentre que Baldoví ha lamentat que ni el Partit Popular ni el Partit Socialista hagen fet res per a millorar el finançament tan deficitari que rep la Comunitat Valenciana de l’executiu central.

Entre altres qüestions, el candidat d’A la Valenciana ha preguntat a Botella si estarà disposada a donar suport a un govern d’esquerres després del 26J, una pregunta que la socialista ha evitat respondre retraient al valencianista que ell no va donar suport al govern de Sánchez amb C’s quan “l’esquerra no sumava”; Bastidas també ha qüestionat la socialista sobre les seues opcions per a formar govern entre la “moderació” o el “radicalisme”; i han criticat Bastidas per les retallades i l’austeritat dels últims quatre anys de govern de Mariano Rajoy, amb “més de 200 lleis contra les persones”, en paraules de Baldoví.

Etiquetas
stats