Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Vaersa destitueix al seu director general: la consellera vota a favor, el secretari autonòmic en contra

La consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián, presideix el consell d'administració de Vaersa

Miguel Giménez

València —

Vicent García ja no és director general de Vaersa després que el consell d'administració de l'empresa pública de la Generalitat Valenciana haja acordat la seua destitució (amb set vots a favor, tres en contra i una abstenció). Així, mentre la consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián (Compromís), ha votat a favor de la destitució, el secretari autonòmic, Julià Álvaro (Els Verds), ha advocat per la seua continuïtat.

El consell d'administració ha acordat també que l'actual sotsdirector, Benjamí Maceda, assumisca de forma provisional la direcció, fins al nomenament del nou director general.

El cessament es produeix després que en els últims dies es feren públiques algunes crítica de Vicent García sobre la presumpta inacció i retards de la conselleria d'Agricultura, de la qual depèn Vaersa, en la presa de decisions d'assumptes relacionats amb el departament.

Els motius, tal com ha relatat la consellera, “la successió de queixes rebudes de diferents persones, col·lectives o individualment, i una sèrie de situacions que han posat de manifest una mancança de coordinació i l'evidència d'una falta de lleialtat i per tant una pèrdua de confiança”. Així, Cebrián ha fet referència a les concentracions i vagues convocades pels treballadors de l'empresa pública i a “tot el que es va dir” (per part de García) sobre aquest tema: “Un director d'una empresa pública no pot desacreditar públicament al conseller”.

Decisió “dura i difícil”

Es tracta d'una decisió “dura i difícil” que es va traslladar al consell d'administració, ha assegurat la consellera, qui també ha reconegut “els serveis prestats, el treball realitzat i la valentia que ha tingut” García en una empresa “sobredimensionada” quant a plantilla, una “falta de control” sobre les polítiques de personal i amb uns problemes laborals “enormes”.

En aquest punt, ha recordat que la societat no té una Relació de Llocs de treball aprovada des de 2006, amb contractacions irregulars.

No obstant açò, ha cridat l'atenció sobre la necessitat d'unes relacions entre la direcció de l'empresa i la conselleria i el consell d'administració “clares, transparents i coordinades” per a resoldre els problemes “en matèria laboral” que tenen els treballadors de Vaersa.

Etiquetas
stats