Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

A la Valenciana destalona el PP en intenció de vot, segons el CIS

Enric Bataller, Marta Sorlí, Rita Bosaho, Ricardo Sixto, Ángela Ballester, Joan Baldoví i Rosana Pastor

Voro Maroto

València —

L’enquesta electoral del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) apunta que Compromís-Podem-EU, l’aliança batejada A la Valenciana, ratifica el sorpasso al PSPV-PSOE i destalonaria el PP valencià en les generals del 26 de juny.

Sempre segons el CIS, el PP seria el partit més votat a la Comunitat Valenciana, tal com va passar, malgrat l’afonament, el 20 de desembre passat. Ara obtindria 11 o 12 diputats (4 per Alacant, 1 o 2 per Castelló i 6 per València). Fa quatre anys en tenia 20. A la Valenciana el destalona.

Segons l’enquesta de l’organisme públic, la que entrevista més electors, la unió entre Compromís, Podem i EU aconseguiria 9 o 10 escons (3 per Alacant, 1 o 2 per Castelló i 5 per València). Si obté l’escó que es disputa amb el PP a Castelló, es quedaria a un sol diputat dels populars: 10 per 11.

Ciutadans obtindria 5 diputats (2 per Alacant, 1 per Castelló i 2 per València). El PSPV-PSOE estaria, per a consolidar-se com a tercera força, per damunt. Aconseguiria 7 diputats: 3-1-3. Ambdós partits repetirien resultats respecte de les últimes eleccions. A escala estatal, les xifres tampoc són bones per als socialistes, que serien superats per Units Podem.

Sense grans canvis respecte del 2015, tomb des del 2011

Al desembre del 2015, el PP va obtenir 11 escons, Compromís i Podem, llavors sense EU, 9; el PSOE, 7 i Ciutadans, 5. Quatre anys abans, al novembre del 2011, el PP va obtenir 20 escons a la Comunitat Valenciana. El PSOE, la meitat, 10. Compromís (Joan Baldoví, cap de llista d’A la Valenciana), EU i UPiD, un cadascun. Quatre anys i mig després, el panorama polític valencià ha canviat radicalment.

Además, según el CIS, el cabeza de lista de la coalición A la valenciana, Joan Baldoví, se sitúa como el tercer líder político mejor valorado por los españoles, con una nota de 4,32, y desbanca de esta posición al presidente de Ciudadanos, Albert Rivera.

Etiquetas
stats