Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Vergara, Braulio i Xambó, candidats al Consell Consultiu de RTVV

El centre de producció de programes de RTVV a Burjassot

EFE

Valencia —

Els grups parlamentaris han presentat les seues propostes de vocals de l’Alt Consell Consultiu de Radiodifusió Valenciana, Televisió i Altres Mitjans de Comunicació que s’encarregaran de revisar prèviament les contractacions per a la posada en marxa de la nova Radiotelevisió Valenciana.

Les Corts van acordar, amb els vots en contra del PP, que l’Alt Consell Consultiu elabore informes previs a la contractació d’obres, serveis i subministraments per a la preparació de diferents serveis que han d’integrar el model públic de RTVV.

Aqueixos informes previs no seran vinculants, però sí que suposaran un requisit imprescindible abans d’efectuar qualsevol contractació, i seran ratificats per majoria de dos terços dels membres de l’Alt Consell.

L’acord aconseguit en ple entre Ciutadans, el PSPV, Compromís i Podem incloïa, a més, que l’Alt Consell Consultiu nomene cinc dels seus vocals a partir de les propostes acordades en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i l’Espai Audiovisual, tenint en compte els criteris de paritat.

El termini per a la presentació dels candidats acabava aquesta setmana, i des del PP han presentat com a candidat el periodista Juan José Braulio, que va ser redactor de Las Provincias i cap d’informatius de Ràdio Nou.

Els socialistes han proposat Vicent Vergara del Toro, director de la CarteleraTuria. Especialista en cine i art dramàtic, va ser també gerent del desaparegut Teatre València.

El candidat de Compromís és Rafael Xambó, llicenciat en Psicologia i doctor en Sociologia. A més d’escriptor i músic, ha estat membre del Consell d’Administració de RTVV en el període 2011-2014.

Des de Ciutadans, han proposat Raquel Piqueras Navarro, llicenciada en Publicitat i Sociologia i experta en estratègies de comunicació, en desplegament de continguts corporatius, implantació de campanyes comercials transmedia i gestió de la identitat corporativa.

Per part de Podem, la candidata és María Lozano Estivalis, doctora en Ciències de la Informació. Ha format part de l’àrea de Teoria de la Comunicació de la Universitat Cardenal Herrera-CEU (1994-2011) i de l’àrea de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat Jaume I de Castelló (2011-2015).

Etiquetas
stats