eldiario.es

Menú

Vicent Soler: “Congelar el pressupost hauria estat un càstig immerescut per a la nostra gent”

El conseller d’Hisenda defensa que els comptes del 2017 siguen clars, ja que es marca “d’on vénen els recursos i d’on no vénen”, mentre el PP acusa el govern del Botànic de dur a terme “una estafa piramidal”

- PUBLICIDAD -
El diputado socialista José Muñoz interviene en el pleno de las Corts Valencianes

Un instant del ple celebrat en les Corts Valencianes

“Ens hem negat a congelar el pressupost perquè hauria estat un càstig immerescut per a la nostra gent”. El conseller d’Hisenda, Vicent Soler, ha defensat d’aquesta manera hui, davant del ple de les Corts Valencianes, el projecte de pressupostos de la Generalitat per al 2017. Uns comptes que ha definit com els de “la reconstrucció social i econòmica de la Comunitat Valenciana, a més de reivindicatius i que aposten per la transformació del model productiu”.

Soler ha destacat que el pressupost, de 17.724 milions d’euros, comporta un augment del 3,3%, un percentatge que es redueix al 2,8% en els 18.916 milions del pressupost consolidat (és a dir, el que inclou les empreses i els organismes del sector públic). I ha afegit que 11.082 milions es destinaran a despesa social, que implica un 85,7% de la despesa no financera, sense incloure-hi interessos, en contrast amb el 78,7% que va dedicar l’últim Consell del PP a despesa social en els pressupostos del 2014.

Com ja va passar amb els comptes del 2016, el Consell ha optat per quadrar les xifres i incloure-hi 1.320 milions corresponents al que hauria de rebre la Comunitat Valenciana perquè es compliren els criteris d’equitat i eficiència en el sistema de finançament autonòmic. Soler ha argumentat que la intenció és ser clars en reflectir “d’on vénen els recursos i d’on no vénen”. Ha insistit en la necessitat urgent de posar fi a l’infrafinançament valencià.

Per al diputat del PP Rubén Ibáñez, que ha defensat l’esmena a la totalitat del seu grup, som davant d’“una estafa piramidal del Govern de Puig i Oltra als valencians”. Segons Ibáñez, els partits de l’Acord del Botànic imposen el seu “corró parlamentari” per a apujar els impostos i gestionar malament. Després de fer una catastròfica descripció de les polítiques socials de l’executiu que presideix Ximo Puig, el parlamentari ha qualificat de “pressupostos superficticis”, elaborats per un “govern fracassat,” els comptes autonòmics del 2017.

El socialista José Muñoz, en la rèplica, ha acusat el PP d’haver manipulat les dades, ha recordat que la dreta va deixar una herència de 42.000 milions d’euros de deute en la Generalitat i ha contraatacat l’acusació de fer un pressupost fictici. El 2014, ha assenyalat, el PP va introduir 1.057 milions del fons de competitivitat que no hi van arribar, 390 de venda de pressupost i es va recaptar “cap euro”, 230 de compensació per impost sobre dipòsits bancaris que no es van rebre i un increment de taxes que no va comportar cap euro. “No és gens estrany”, ha afegit. “A vostés els agrada la comptabilitat en A i en B”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha