eldiario.es

9

Ximo Puig: "El Consell del Botànic ha fet més en dos anys que el PP en 20"

El govern valencià tanca el seu quart seminari sense "autobombo" però satisfet i fa públics els seus 40 objectius per al segon semestre de 2017

El president i el seu equip assumeixen cinc compromisos per cartera: des de la desestacionalització del turisme a l'impuls del cotxe elèctric passant per una llei per evitar el tracte degradant als animals

Varios miembros del Consell en su visita al Rincón de Ademuz.

Diversos membres del Consell en la seva visita al Racó d'Ademús. GVA

"En dos anys hem més que el PP en 20". "Sense autobombo" i "conscient de la greu situació" d'una administració propera a la fallida, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet un balanç positiu de l'acció del Consell després de la seva concentració en el Racó d'Ademús, una comarca de València enclavada entre Terol i Castelló amb menys de 3.000 habitants.

El seminari d'Ademús és el quart que fa el govern PSPV-Compromís, després dels de Morella, Torrevella i Sagunt. Aquests retirs del Consell en ple serveixen per "autoevaluar" i "fixar objectius". I l'examen ha deixat bon sabor de boca al president, malgrat la lentitud que imposa una administració demediada, la que "menys funcionaris per habitant" té d'entre totes les comunitats autònomes.

"Tots els indicadors" econòmics i socials (atur, pobresa, creixement econòmic) "estan millor que quan varem arribar a la Generalitat", ha dit Puig. El president no ha esmentat que l'economia espanyola creix un 3% a l'any, però si ha parlat d'un dels seus principals cavalls de batalla: l'infrafinançament, el "problema valencià".

"Hem aconseguit que tota Espanya conega la insuficiència de recursos que sofreix la Comunitat Valenciana. Hi ha un gran consens en la societat valenciana [grups polítics, organitzacions empresarials, universitats, sindicats] en la necessitat de millorar el finançament. I el proper semestre serà clau". Puig ha recordat que hi haurà un intent de mobilització massiva a l'octubre per seguir visibilitzant aquest assumpte.

Objectius 2017: De la despoblació al cotxe elèctric

El Consell, amb l'afany de "rendir comptes", també ha fet públics els principals deures de cada conselleria per a la segona part de 2017. De la lluita contra la despoblació a l'impuls al cotxe elèctric. De la desestacionalització del turisme a la compra centralitzada, per guanyar eficiència, d'endopròtesis (vàlvules cardíaques, per exemple). Del foment del canvi de model productiu en l'agricultura, a una normativa que impedisca el tracte degradant als animals.

En aquest document estan els compromisos del Consell del Botànic pel que queda de 2017.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha