Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig acusa el ministre Montoro de “deslleialtat institucional continuada”

El president Ximo Puig i el conseller Vicent Soler compareixen davant dels periodistes

Adolf Beltran

València —

“De deslleialtat institucional continuada” ha acusat el president de la Generalitat, el socialista Ximo Puig, aquest dimecres el ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro, per acudir a València a anunciar des de la Delegació del Govern l’enviament de més de 1.400 milions del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) sense comptar amb el Consell. “En temps de descompte, el senyor Montoro continua ofenent els valencians”, ha assegurat Puig als periodistes en una compareixença acompanyat del conseller d’Hisenda, Vicent Soler.

El cap del Consell ha qualificat de “falta de respecte institucional” que Montoro presente l’arribada del FLA com unes “estrenes de Nadal”. “No ve a donar-nos res”, ha assenyalat Puig, que fa mesos que reivindica davant del president del Govern, ara en funcions, Mariano Rajoy, i davant del mateix Montoro la concessió d’aquests 1.400 milions d’euros pendents des de juliol. “Es tracta d’un crèdit”, ha recordat Puig, que ha anunciat que aquests préstecs, a més, deixaran de tenir un interés zero l’any que ve (el Govern hi imposarà el 0,8%, ha apuntat el conseller Soler).

El president de la Generalitat ha arremés també contra el requeriment del Ministeri d’Hisenda que demana al Consell que pague abans del 4 de gener 52,5 milions dels més de 400 milions que va deixar sense pagar el govern d’Alberto Fabra en concepte de l’IRPF de les nòmines dels funcionaris. Es dóna la circumstància que el delegat del Govern actual, Juan Carlos Moragues, va ser el conseller d’Hisenda que va deixar aquests impagaments.

Puig ha dit que la responsabilitat per què persistisca el finançament injust de la Generalitat Valenciana és “compartida pel PP de la Comunitat Valenciana i pel PP d’Espanya” i ha exigit a Rajoy que restituïsca el dèficit acumulat, de manera que “els 16.000 milions d’euros de deute històric siguen absorbits per l’Estat”. A parer del cap del Consell, el PP actua per electoralisme fins a l’extrem que és incapaç de “preservar la institucionalitat”. “El PP només creu en les institucions quan les ocupa”, ha lamentat.

Etiquetas
stats