eldiario.es

9

Ximo Puig al PP: “Les eleccions no són una amnistia per a la corrupció”

El president de la Generalitat presumeix de la “solidesa” del Consell davant de les crítiques del PP

El líder del PSPV redoblarà l’exigència d’un finançament millor i inversions al nou Govern, siga del color que siga

Bonig insta el president a “amollar el llast” dels radicals de Compromís i li suggereix uns quants noms del seu partit per a formar un Govern monocolor

Puig advierte al PP de que su resultado el 26J no es "una amnistía para la corrupción"

Ximo Puig a la tribuna d’oradors de les Corts Valencianes

El govern valencià és “sòlid”, té un projecte i, siga qui siga el pròxim president d’Espanya, un full de ruta amb reivindicacions per a presentar a Madrid: un finançament autonòmic millor, més inversions (amb menció especial al Corredor Mediterrani), potenciar el transport metropolità i rescatar la gestió dels trens de rodalia.

Així s’ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant un debat en les Corts Valencianes amb la líder del PP. Isabel Bonig, després de l’èxit relatiu del seu partit en les eleccions generals ha preguntat a Puig la seua valoració dels comicis.

El president ha felicitat Bonig i, tot seguit, ha llançat unes quantes advertències: el 26 de juny s’elegia el parlament espanyol, no el valencià. És a dir, seria un error extrapolar les xifres d’unes generals a unes autonòmiques.

A més, els resultats electorals no eximeixen de responsabilitats penals. Dit d’una altra manera: els vots “no són una amnistia per a la corrupció” i “no legitimen comportaments tan purament antidemocràtics com el del ministre de l’Interior” en funcions, Jorge Fernández Díaz, acusat de conspirar per a desprestigiar adversaris polítics.

Bonig i Puig; Iglesias i Sánchez

La presidenta del PP valencià ha tornat a carregar en el parlament contra els “radicals” de Compromís i Podem, culpables, segons la seua opinió, de la deriva d’un Consell “que imposa el valencià, no respecta la llibertat educativa, va contra el lliure mercat o ha generat el caos amb els horaris comercials”.

Bonig, com ha fet altres vegades, ha convidat Puig a amollar llast destituint consellers de Compromís –singularment el d’Educació, Vicent Marzà, blanc preferent de la dreta– i nomenant per a aqueixos càrrecs alguns notables del PSOE.

La portaveu del PP fins i tot ha suggerit noms: Manuel Mata, portaveu parlamentari, que és “un home culte, moderat i centrat”, els diputats Ignacio Subías o Ana Barceló o una exministra de Cultura, Carmen Alborch. El parlament ha rebut amb hilaritat la proposta de Bonig.

Puig, en la rèplica, fent ironia, ha acusat Bonig d’emular Pablo Iglesias, referint-se al moment en què el líder de Podem va dissenyar un potencial Govern entre la seua formació i el PSOE repartint carteres ministerials sense consultar-ho amb el que seria el president d’un Govern que, per descomptat, no es va formar mai.

Ara com ara la sintonia entre PSPV i Compromís, a pesar de l’intent de Bonig de crear una bretxa entre els partits que formen el Consell, sembla total.

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha