Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Ximo Puig: “No estic d’acord, en principi, amb unes terceres eleccions”

El president Ximo Puig amb l’economista José Carlos Díez i Inmaculada Rodríguez Piñero en l’obertura de l’Escola d’Estiu del PSPV

Adolf Beltran

València —

“Mariano Rajoy sembla el més interessat que hi haja unes altres eleccions”, ha comentat el president de la Generalitat Valenciana, el socialista Ximo Puig, sobre la incerta situació política espanyola. “No estic d’acord, en principi, amb unes terceres eleccions, ha afegit aquest dilluns en declaracions als periodistes abans de participar en l’obertura de l’Escola d’Estiu dels socialistes valencians, que ha inaugurat l’economista José Carlos Díez en un acte en què ha estat presentat per l’eurodiputada del PSOE Inmaculada Rodríguez Piñero.

Puig ha assegurat que, després del fracàs de l’intent d’investidura de Rajoy, ha d’obrir-se “un procés de reflexió” dels quatre grans partits per a analitzar “els escenaris possibles”. Però ha advertit que “la responsabilitat és de tots” i “no es pot fer trampa fent que recaiga només sobre el PSOE”.

Segons el dirigent valencià, “Rajoy ha de deixar de buscar les cosquerelles” i no actuar com si buscara la investidura “per just dret de conquista”. Sense precisar quina seria la seua postura en el debat sobre si el PSOE ha d’acabar facilitant, amb l’abstenció, l’elecció de Rajoy, Puig quasi ha descartat, per “complicat”, un hipotètic govern alternatiu encapçalat pel secretari general del seu partit, Pedro Sánchez. “No hi ha una majoria d’esquerres” en el Congrés, ha comentat, i ha insistit en la necessitat d’“un exercici de responsabilitat dels grups polítics”. Segons el president valencià, “Rajoy ha perdut una gran oportunitat” amb el seu discurs d’investidura, però ara “hi ha dos mesos de temps” perquè “els quatre líders concernits” busquen una eixida “abans o després de les eleccions basques i gallegues”.

La llarga interinitat de l’executiu del PP fa, segons Puig, que governs autonòmics com el valencià afronten una “falta d’interlocució” que impedeix plantejar els problemes més apressants. De totes les maneres, ha afegit, Espanya ha continuat funcionant “perquè són les comunitats autònomes les que la fan funcionar”.

Etiquetas
stats