Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les contradiccions de David Rodríguez: El líder d'EUPV va mentir quan va dir que el seu viatge a Cuba estava “previst”

Miguel Giménez

València —

El líder d'EUPV, David Rodríguez, expedientat per la conselleria d'Educació per faltar quinze dies sense permís al seu treball com a professor d'educació física en l'IES Arabí de l'Alfàs del Pi, va mentir en assegurar que la seua visita a Cuba coincidint amb el funeral de Fidel Castro era un viatge “previst”. Tal com ha publicat eldiario.es, el departament que dirigeix Vicent Marzà va obrir un expedient el passat mes d'abril al qüestionat coordinador general d'Esquerra Unida per faltar “injustificadament” al seu lloc de treball de l'1 al 15 de desembre.

Rodríguez va sol·licitar el 30 de novembre de 2016, cinc dies després de la defunció de Castro, una llicència de quinze dies sense retribució per a gaudir-la de l'1 al 15 de desembre, un permís que li va ser denegat per no haver-ho sol·licitat amb un mes d'antelació, tal com marca la normativa. No obstant açò, el líder d'EUPV va decidir seguir avant amb els seus plans i viatjar a l'illa del Carib, absentant-se sense permís del seu lloc de treball.

El coordinador general d'Esquerra Unida, que ha perdut la confiança del Consell Polític, que ha sol·licitat la seua dimissió -el pròxim 15 de desembre es reuneix de nou el màxim òrgan entre assemblees per abordar aquesta qüestió-, va gravar una entrevista publicada en la plataforma youtube en la qual va assegurar, fins a en dues ocasions, que el viatge a Cuba estava “previst” en el marc de les activitats desenvolupades per l'associació d'amistat amb Cuba José Martí.

Rodríguez, que va viatjar a l'illa amb motiu del funeral de Fidel Castro amb càrrec a fons públics (1.150 euros) corresponents a l'assignació del grup d'EU en la Diputació d'Alacant, es va defensar llavors assegurant que aquestes informacions corresponien a un “atac a l'esquerra i a la revolució de Castro”. El dirigent d'Esquerra Unida en cap moment ha negat que el viatge fóra pagat amb fons públics -una despesa que no contempla el reglament de la institució provincial alacantina-, encara que sempre ha defensat que estava previst i que estava emmarcat en les activitats de solidaritat que desenvolupa l'associació José Martí.

Etiquetas
stats