Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Barberá no acudeix a les Corts perquè demanar-li explicacions de la corrupció “excedeix” en les seues competències

A la izquierda la silla vacía que debía ocupar la senadora Rita Barberá en su comparecenci

Adolf Beltran / Moisés Pérez

València —

El president de la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat, el socialista Alfred Boix, ha rebut a primera hora de dilluns un escrit de Rita Barberá, entregat pel president de les Corts Valencianes, Enric Morera, en què la senadora autonòmica al·lega qüestions formals per no acudir a la compareixença en què havia de donar explicacions de la seua relació amb les acusacions de corrupció que han comportat que s’haja sol·licitat al Senat el suplicatori per a imputar-la.

Barberá, que ja va qualificar en la roda de premsa que va fer la setmana passada de “tribunal popular, inconstitucional i totalitari” la compareixença reclamada en la Comissió, al·lega que la citació “no és congruent” amb allò que disposa la Llei de designació de senadors en representació de la Comunitat Valenciana, del 2010, perquè considera que només se la pot convocar en relació amb “temes d’interés per a la Comunitat Valenciana” o de relacionats amb l’“activitat parlamentària”. L’exalcaldessa de València apunta que no s’hi fa “menció expressa als acords previs de la Mesa i la Junta de Síndics” i afig que la compareixença “no se cenyeix als usos i als costums parlamentaris de les Corts”.

“És aliena a la meua activitat a la Cambra”, insisteix Barberá sobre la convocatòria en el seu escrit, en què es nega a comparéixer per a “finalitats diferents” de les previstes legalment. El president de la Comissió ha sol·licitat un informe als lletrats de les Corts per a respondre a Barberá, a qui la diputada Fabiola Meco, de Podem, grup que havia proposat la compareixença, ha criticat amb duresa. La resta dels grups, llevat del PP, han demanat explicacions a Barberá sobre la trama de corrupció a l’Ajuntament de València mentre ella va ser-ne alcaldessa.

Etiquetas
stats