Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

10 mesures per a lluitar contra la violència masclista

Protesta a Paiporta (València) per la veïna assassinada

Laura Martínez

València —

Deu mesures per a lluitar contra la violència de gènere. És la proposta que el PSPV-PSOE portarà al pròxim ple de les Corts per a atacar aquesta xacra social. La proposta inclou, a banda de modificacions pressupostàries ben importants, instar el Govern central a posar en marxa uns protocols d’intervenció específics per a les dones que han retirat les denúncies per maltractament.

En matèria de pressupostos, l’elaboració dels quals començarà en breu, s’insta a la reposició de les partides –retallades els últims anys– destinades a la prevenció i l’assistència social de les víctimes, tant les que depenen dels ajuntaments com les que depenen de les autonòmiques. S’exigeix, a més, multiplicar per 5 la partida pressupostada per a la delegació de govern valenciana per a atacar aquesta violència.

Quant als serveis de proximitat, es demana l’impuls de la xarxa de serveis públics municipals augmentant els fons que els ajuntaments destinen a les cases de la dona i als serveis socials per a protegir, a més, els joves. També la creació d’una unitat de coordinació a la Comunitat Valenciana.

En l’àmbit de la prevenció, el PSPV proposa que s’incorpore en totes les etapes escolars l’educació afectiva i sexual i en igualtat; també l’activació permanent del pla nacional de sensibilització i, a més, un pla integral específic per a les menors que pateixen aquesta violència.

Pel que fa a la matèria judicial, la proposta inclou l’obligatorietat que els magistrats, els advocats, els forenses, els psicòlegs i els professionals que intervinguen en els jutjats de violència de gènere tinguen una formació prèvia específica impartida per una institució acreditada.

En el mateix àmbit, s’insta que els jutjats especialitzats en violència de gènere posen en marxa l’acompanyament judicial personalitzat durant tot el procés des de la presentació de la denúncia. La finalitat és facilitar tota la informació possible sobre els tràmits i les fases, una mena d’assessorament jurídic; a més de l’ampliació de les disposicions preventives, processals i punitives per a arribar a tots els tipus de violència contra la dona.

stats