eldiario.es

Menú

10 mesures per a lluitar contra la violència masclista

El grup socialista presenta una proposició en les Corts per a implicar les institucions en un acord social contra les agressions masclistes

Inclou l’activació de protocols d’intervenció específics per a les dones que han retirat les denúncies per maltractament

- PUBLICIDAD -
Paiporta (Valencia) guarda 5 minutos de silencio por su vecina asesinada

Protesta a Paiporta (València) per la veïna assassinada EFE

Deu mesures per a lluitar contra la violència de gènere. És la proposta que el PSPV-PSOE portarà al pròxim ple de les Corts per a atacar aquesta xacra social. La proposta inclou, a banda de modificacions pressupostàries ben importants, instar el Govern central a posar en marxa uns protocols d’intervenció específics per a les dones que han retirat les denúncies per maltractament.

En matèria de pressupostos, l’elaboració dels quals començarà en breu, s’insta a la reposició de les partides –retallades els últims anys– destinades a la prevenció i l’assistència social de les víctimes, tant les que depenen dels ajuntaments com les que depenen de les autonòmiques. S’exigeix, a més, multiplicar per 5 la partida pressupostada per a la delegació de govern valenciana per a atacar aquesta violència.

Quant als serveis de proximitat, es demana l’impuls de la xarxa de serveis públics municipals augmentant els fons que els ajuntaments destinen a les cases de la dona i als serveis socials per a protegir, a més, els joves. També la creació d’una unitat de coordinació a la Comunitat Valenciana.

En l’àmbit de la prevenció, el PSPV proposa que s’incorpore en totes les etapes escolars l’educació afectiva i sexual i en igualtat; també l’activació permanent del pla nacional de sensibilització i, a més, un pla integral específic per a les menors que pateixen aquesta violència.

Pel que fa a la matèria judicial, la proposta inclou l’obligatorietat que els magistrats, els advocats, els forenses, els psicòlegs i els professionals que intervinguen en els jutjats de violència de gènere tinguen una formació prèvia específica impartida per una institució acreditada. 

En el mateix àmbit, s’insta que els jutjats especialitzats en violència de gènere posen en marxa l’acompanyament judicial personalitzat durant tot el procés des de la presentació de la denúncia. La finalitat és facilitar tota la informació possible sobre els tràmits i les fases, una mena d’assessorament jurídic; a més de l’ampliació de les disposicions preventives, processals i punitives per a arribar a tots els tipus de violència contra la dona. 

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha