Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un president que dóna suport a l’“imperi gai”

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, posa la polsera “LGTB” al president de la Generalitat, Ximo Puig

Voro Maroto

València —

“Fomentar l’odi entre les persones no és gens cristià”. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha alineat aquest dijous amb el que l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, denomina l’“imperi gai”, responsable, amb polítics i feministes, d’una “escalada contra la família” molt important.

Al dirigent Puig, aqueixes declaracions li han semblat fora de lloc –no són “pròpies de qui deté tan alta responsabilitat”– i per a demostrar-ho ja llueix la polsera amb la bandera gai. El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, activista LGTB, li l’ha posada en el parlament, entre aplaudiments d’una gran part de l’hemicicle.

Cañizares és un dels bisbes més reticents a la modernització de l’Església espanyola. Després de la seua referència a l’imperi gai, i la cascada de crítiques rebuda, assegura que ha estat objecte de “censura i condemna” pròpia d’“etapes superades de la nostra història”. A pesar de la reprimenda del papa mateix, fa poc ha estat ovacionat a la catedral de València“ per la seua defensa valenta de la família cristiana”.

En el parlament valencià, Ferri ha lamentat, en una pregunta a Puig sobre l’assumpte, aqueixes “declaracions homòfobes i sexistes en un context d’augment dels delictes d’odi”. El president ha estat clar: el seu govern està amb “les víctimes, per la llibertat, pel respecte, per la convivència”. “Tothom entén que cada un pot estimar a qui vulga”, ha afegit, i, parafrasejant el papa, ha conclòs: “Em preocupa els que no estimen ningú”.

Etiquetas
stats