eldiario.es

Menú

Un president que dóna suport a l’“imperi gai”

Ximo Puig es posa la polsera arc iris, símbol de l’orgull LGTB, i crítica les afirmacions de l’arquebisbe de València en defensa de la “família cristiana” davant de la “escalada” homosexual

- PUBLICIDAD -
El portavoz de Compromís en las Corts Valencianes, Fran Ferri, le pone la pulsera "LGTB" al president de la Generalitat, Ximo Puig.

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, posa la polsera “LGTB” al president de la Generalitat, Ximo Puig

“Fomentar l’odi entre les persones no és gens cristià”. El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s’ha alineat aquest dijous amb el que l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, denomina l’“imperi gai”, responsable, amb polítics i feministes, d’una “escalada contra la família” molt important.

Al dirigent Puig, aqueixes declaracions li han semblat fora de lloc –no són “pròpies de qui deté tan alta responsabilitat”– i per a demostrar-ho ja llueix la polsera amb la bandera gai. El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Fran Ferri, activista LGTB, li l’ha posada en el parlament, entre aplaudiments d’una gran part de l’hemicicle.

Cañizares és un dels bisbes més reticents a la modernització de l’Església espanyola. Després de la seua referència a l’imperi gai, i la cascada de crítiques rebuda, assegura que ha estat objecte de “censura i condemna” pròpia d’“etapes superades de la nostra història”. A pesar de la reprimenda del papa mateix, fa poc ha estat ovacionat a la catedral de València” per la seua defensa valenta de la família cristiana”.

En el parlament valencià, Ferri ha lamentat, en una pregunta a Puig sobre l’assumpte, aqueixes “declaracions homòfobes i sexistes en un context d’augment dels delictes d’odi”. El president ha estat clar: el seu govern està amb “les víctimes, per la llibertat, pel respecte, per la convivència”. “Tothom entén que cada un pot estimar a qui vulga”, ha afegit, i, parafrasejant el papa, ha conclòs: “Em preocupa els que no estimen ningú”.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha