Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La provisionalitat s'enquista en les direccions del PP de València: tres anys i mig amb una gestora local i dos amb la provincial

Juan Ramón Adsuara, alcalde d'Alfafar i president de la gestora provincial del PP

Carlos Navarro Castelló

València —

0

Situacions provisionals i extraordinàries que es perllonguen tant en el temps que es converteixen en normals.

Això és el que ha succeït amb les gestores que dirigeixen el PP a la ciutat de València i a la província. A nivell local, la provisionalitat de l'òrgan que controla el partit porta més de tres anys en marxa, mentre en el cas de la província ja s'han sobrepassat els dos anys.

La corrupció i la divisió interna van ser l'origen de la situació d'interinitat de la direcció del PP a la ciutat de València i de la província.

En el cas de la capital, el detonant de la crisi va ser l'esclat del cas Taula pel qual estan imputats, per presumpte blanqueig, mig centenar de regidors i assessors de l'etapa de l'exalcaldessa Rita Barberá.

En aquest context, la presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, va dissoldre la direcció local i va anunciar una refundació del partit que finalment no s'ha arribat a executar.

Com a solució de transició, la junta directiva regional va nomenar una gestora al febrer de 2016 presidida llavors per Luis Santamaría, el qual va ser rellevat en el càrrec el mes de març passat per la portaveu del grup municipal popular María José Catalá, qui va ser candidata del partit a l'alcaldia de València en les passades eleccions municipals.

Quant a la situació de la direcció provincial, no va ser directament la corrupció que va assolar l'organització en l'etapa d'Alfonso Rus com a president la causant del desenllaç, sinó la divisió interna.

El diputat autonòmic Vicente Betoret, -ben relacionat amb la llavors direcció nacional del PP en el madrileny carrer de Gènova des que al maig de 2015 substituïra en la presidència provincial Alfonso Rus, detingut i imputat pel cas Imelsa-, va veure com li disputava el càrrec de cara al congrés provincial l'actual portaveu en la Corporació, Mari Carmen Contelles, amb el suport de Bonig.

Aquesta situació va generar una fractura que es va tractar de tancar amb la creació d'una altra gestora al juny de 2017 presidida per Rubén Moreno, qui després de la victòria de Pablo Casado en el congrés nacional va ser rellevat a l'octubre del passat any per l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, persona afí al líder nacional.

Sense dates a la vista per a celebrar congressos

Mentre els congressos regionals i els provincials de Castelló i Alacant se celebraran en 2021, no existeix una data clara per al de València província, i per tant, tampoc per al de la ciutat.

Així doncs, la celeritat dels processos dependrà en gran manera de si finalment hi ha Govern o es convoquen noves eleccions.

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, va assegurar recentment que, tal com s'ha parlat amb Gènova, les direccions nacional i regional decidiran amb la gestora actual a la província, que “ha pres el comandament i està funcionant perfectament”. “Ningú està parlant de congressos extraordinaris ni en la Comunitat ni a Espanya”, va dir.

Etiquetas
stats