Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Un atac vandàlic ompli de simbologia nazi un mural dedicat al poeta Vicent Andrés Estellés a Burjassot

Imatge en l'estat en el que ha quedat el mural d'homenatge a Estellés

Toni Cuquerella

Un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés ha tornat a ser objecte d'un atac vandàlic. En este cas ha estat un mural d'un fragment de la seua obra 'El mural del País Valencià' que ha aparegut este dilluns amb simbologia nazi com una esvàstica, el símbol de les 'SS' i una creu celta, a més a més s'ha tapat la paraula “País” al mural de taulells de Burjassot que ret homenatge al fill d'esta ciutat.

Esta agressió ha rebut la condemna de diferents col·lectius com el de Compromís a la localitat que ha afirmat que és “Un atac contra la cultura valenciana, un atac d'intolerants que volen polititzar amb premisses feixistes símbols culturals. El vostre feixisme no té cabuda al nostre poble, Burjassot és antifeixista!”.

Des de l'Ajuntament de Burjassot s'ha apuntat que s'han identificat dues persones com a presumptes autors d'este atac al mobiliari urbà, ja que el mural ceràmic forma part del conjunt instal·lat a la localitat en homenatge al poeta i a esta obra que fa referència al conjunt de la Comunitat Valenciana.

Cal recordar que no és la primera vegada que s'ataquen instal·lacions públiques d'homenatge al poeta Estellés. Així cal recordar que fa uns mesos també va apareixer l'estàtua que té l'escriptor a la seua localitat arrancada del banc sobre la que reposa. En altre ocasions ha estat embrutada de pintura blava, el mateix color emprat ara i que solen usar els grupuscles ultradretans 'blavers' per dur a terme estes accions.

Etiquetas
stats