Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

PP i Ciutadans celebren la paralització del model plurilingüe de Marzà

Isabel Bonig.

elDiariocv

PP i Ciutadans no han esperat tant com el Consell per a reaccionar a la sentència del TSJ. La portaveu popular, Isabel Bonig, que ha carregat sessió rere sessió contra el model de Vicent Marzà, ha considerat que l'anul·lació parcial del decret de plurilingüisme és una “bona notícia” i un “triomf de la societat civil que s'ha mobilitzat entorn d'una causa justa”.

Per a la dirigent popular, es tracta d'una notícia “positiva” i “esperada”, i ha instat al Consell a explicar què farà ara, a més de recórrer en cassació el decret, davant el curs escolar que comença a principis de setembre.

Bonig ha considerat que el president Puig hauria de destituir al conseller d'Educació, Vicent Marzà, perquè aquest decret és “un clar exemple” de “falta de diàleg de voluntat i de consens” d'un Consell en el qual Compromís es dedica a “imposar la ideologia sobre les àmplies majories”.

En la mateixa línia s'ha pronunciat la responsable d'Educació de Ciutadans, Mercedes Ventura, que es pregunta “quants garrotades judicials necessita el Consell per a parar definitivament el 'decretazo' de les desigualtats”.

Ventura ha assegurat que “la decisió judicial era d'esperar perquè des del principi existien seriosos dubtes sobre la legalitat del decret, ja que discrimina els alumnes en funció de la llengua vehicular que trien” i ha afirmat que “no es pot fer política educativa des del sectarisme i sense escoltar ningú”. La diputada de Ciutadans ha exigit al Consell que “deixe d'improvisar i acate la sentència dels tribunals” i ha instat el president de la Generalitat, Ximo Puig, “a parar-li els peus a Marzà i a imposar una mica de seny en aquest desastre”.

Etiquetas
stats