Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

El president de la Diputació d’Alacant impulsa el polèmic projecte en terrenys comprats a la seua sogra

César Sánchez, al mig, durant la signatura del conveni.

Adolf Beltran

La signatura d’un conveni entre l’Ajuntament de Calp, del qual César Sánchez és alcalde, i la Diputació d’Alacant, que ell mateix presideix, han donat llum verd aquest dimarts a l’execució del polèmic projecte de construcció de dues rotondes d’accés al municipi des de la carretera N-332 sobre terrenys que majoritàriament eren propietat de la sogra del polític del PP.

Pressupostat en conjunt en uns dos milions d’euros, el projecte va ser aprovat per la corporació provincial el maig passat gràcies al vot de qualitat de César Sánchez, que sí que s’havia abstingut com a alcalde de Calp quan l’Ajuntament va aprovar el conveni expropiatori dels terrenys propietat de Paviota, SL, empresa pertanyent a Francisca Ivars, sogra del president de la Diputació.

Des de l’oposició, tant el PSPV-PSOE com Compromís van acusar Sánchez d’haver vulnerat la llei pel fet de participar en la votació d’un acord que afecta la seua família, encara que ell ho va negar al·legant que la seua sogra ja no tenia relació amb el projecte perquè havia venut els terrenys.

Compromís va recordar que la Llei de règim jurídic de les administracions públiques obliga a “abstenir-se d’intervenir en el procediment” les autoritats i els funcionaris que tinguen parentiu de consanguinitat de quart grau o d’afinitat de segon grau amb qualsevol dels interessats. Després de veure que s’ignorava el seu recurs de reposició, els valencianistes van anunciar la intenció de portar a la Fiscalia el cas per negociació prohibida a funcionaris i presumpta prevaricació, atés que la sogra de Sánchez rebrà 259.000 euros si no s’executa el projecte i uns terrenys equivalents en permuta, si es du a terme, que s’hauran revalorat gràcies a la construcció dels nous accessos.

El conveni, que implica una aportació inicial de la Diputació d’Alacant de 400.000 euros, va ser signat el dia 16 en presència del mateix Sánchez pel diputat de Carreteres, Juan Molina, i la segona tinent d’alcalde i regidora de Projectes Estratègics i Obres de Calp, Ana Sala, que havia actuat com a alcaldessa en funcions aquests últims dies.

Amb això, s’impulsa l’execució de les dues rotondes. Segons la Diputació, amb l’execució es milloraran els accessos a urbanitzacions de Calp i també de la veïna localitat de Benissa.

Etiquetas
stats