Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
Una denuncia de la extrema derecha lleva al límite al Gobierno de Sánchez
Crónica - El día que Sánchez se declaró humano. Por Esther Palomera
Opinión - El presidente Sánchez no puede ceder

L'expresidenta del Parlament valencià va pagar amb diners públics un web per al PP que mai va existir

Milagrosa Martínez i altres membres de les Corts, quan es va penjar el seu quadre d’homenatge.

Sergi Pitarch

0

El gabinet de la presidenta de les Corts Valencianes ara a la presó, Milagrosa Martínez, va pagar una pàgina web per al PP que no va existir mai i que no va formar part mai dels diferents formats amb què el partit, en aquella època dirigit per Francisco Camps, es comunicava. Això sí, el parlament valencià va abonar amb diners públics 7.541 euros en tres factures en poder d’eldiario.es a l’empresa Efusion Ambient Group SL per la compra del domini, l’allotjament per un any, la creació del web, les bases de dades i fins i tot la versió en valencià.

El domini gppcortsvalencianes.com està lliure i sempre ha estat lliure, però el gabinet de Presidència de les Corts va pagar una factura a l’empresa Efusion Ambient Group SL. Fonts d’extreballadors del Grup Parlamentari en l’època expliquen que aqueix domini no ha format mai part dels canals de comunicació del PP i que els comunicats del grup del PP en les Corts sempre s’han penjat en el web del partit ppcv.com. És més, per a enviar els correus electrònics no tenen ni un correu genèric, sinó que s’enviaven i s’envien des d’un compte de Gmail.

La mateixa versió han donat des de la direcció actual del PP, que es desmarquen d’aquesta gestió. “Els comunicats del PP en les Corts es pengen en el web oficial del partit, aqueix domini de la factura ni ens sona”, apunten.

L’ordidor de l’operació per a pagar aquests diners per un web inexistent va ser Serafín Castellano, en aquella època portaveu del PP en el parlament valencià. En un escrit adjunt a les factures i a les ordres de pagament d’aquest servei abonat amb diners públics, Castellano sol·licitava a Presidència el pagament dels costos de “creació del web del Grup Parlamentari Popular” que havia fet l’empresa Efusion Ambient Group SL.

Per a sustentar aquesta despesa partidària, el portaveu del PP aportava un altre document signat pel lletrat major de les Corts Javier Guillem i pel cap del Servei Econòmic Álvaro Cuadrado González. Tots dos justificaven un acord de la Comissió de l’Estatut dels Diputats i Diputades en què s’hauria acordat que els webs dels grups parlamentaris es pagarien amb càrrec al pressupost de la cambra. És més, aquest escrit signat per aquests funcionaris de les Corts s’adjuntava específicament per a pagar el web del PP.

Cap grup parlamentari es va acollir al pagament del web del seu grup i només ho va fer el PP, que el va pagar amb diners públics, però que mai ho va posar en marxa.

No és l’única situació cridanera de l’expedient, ja que les tres factures que accepten i paguen en el gabinet de Presidència, amb el vistiplau d’Álvaro Cuadrado, es paguen al novembre del 2007, però tenen data del 2005. Una de 1.857 euros, una altra de 3.248 euros i una tercera de 2.436 euros. En total, 7.541 euros.

L’empresa Efusion Ambient Group SL apareix en diferents escàndols del PP. Aquesta mercantil va ser una de les que l’exconseller de Solidaritat ara a la presó, Rafael Blasco, tenia contractada per a les campanyes de la cooperació valenciana amb càrrec al polèmic 1% dels projectes de les ONGD. Les organitzacions van denunciar aquesta pràctica perquè llevava diners a les accions de cooperació i sensibilització i es donava sense concurs a aquest tipus d’empreses.

Efusion Ambient Group SL, en l’actualitat extingida, va ser investigada per la Fiscalia Anticorrupció per haver cobrat l’edició de 5.000 llibres per a Sant Antoni de Benaixeve que no van aparéixer mai. La denúncia la va fer un regidor del PP, Felipe del Baño, contra l’alcalde el 2014, Eugenio Cañizares.

 

Etiquetas
stats