Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El jutge decideix si l'exconsellera Milagrosa Martínez entra en presó per la condemna de Gürtel

Milagrosa Martínez, en el moment en què ha arribat a la seu del TSJ.

EFE

València —

La Fiscalia Anticorrupció sol·licita l'ingrés incondicional a la presó per a la exconsellera de Turisme i expresidenta de les Corts Valencianes, Milagrosa Martínez, condemnada a 9 anys de presó pels contractes de Fitur en el cas Gürtel, i per als excàrrecs de Turisme Isaac Vidal (7 anys), i Rafael Betoret (6 anys).

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) acull per segon dia coinsecutiu aquest dimecres les audiències als condemnats divendres passat per les irregularitats en els contractes de la Generalitat per al seu expositor en la fira Fitur entre 2005 i 2009, dins de la branca valenciana del cas Gürtel.

En la jornada de dimarts, el TSJCV va ordenar presó provisional sense fiança per als considerats capitosts de la trama Gürtel: Francisco Correa (condemnat a tretze anys), Pablo Crespo (tretze anys) i Álvaro Pérez (dotze anys), que han passat la nit en la presó de Picassent.

Els magistrats de la Sala van entendre que hi havia risc de fugida en els tres casos si se'ls permetia esperar en llibertat el pronunciament del Suprem, i a més van tenir en compte la gravetat de la pena imposada i els altres procediments penals en els quals estan imputats els tres condemnats.

Malgrat que han dormit a la presó de Picassent, és previsible que en els pròxims dies els tres siguen traslladats a un altre centre penitenciari de la Comunitat de Madrid, atès que han de seguir assistint al judici per una altra de les peces de Gürtel que se celebra en l'Audiència Nacional.

Mesures cautelars per a uns altres tres condemnats

El TSJCV va establir dimarts mesures cautelars per a tres empleats de Correa: Isabel Jordán, condemnada a 6 anys de presó, haurà de comparèixer dues vegades al mes en el jutjat, i Cándido Herrero, condemnat a 4 anys, i Mónica Magariños, condemnada a 3 anys de presó, hauran de comparèixer una vegada al mes. Als tres se'ls ha retirat el passaport i tenen prohibit eixir d'Espanya.

Aquest dimecres estan convocats davant el TSJCV els altres cinc condemnats: la exconsellera de Turisme Miraculosa Martínez (condemnada a 9 anys de presó); el seu excap de gabinet Rafael Betoret (condemnat a 6 anys) i els tècnics de Turisme Isaac Vidal (7 anys), Jorge Guarro (condemnat a 4 anys) i Ana Grau (3 anys).

La Fiscalia Anticorrupció ha avançat la seua intenció de demanar la presó incondicional per a tots els condemnats a més de cinc anys de presó en aquesta peça del cas Gürtel, que és el cas de Milagrosa Martínez, Isaac Vidal i Rafael Betoret, que ja va ser condemnat en la “causa dels vestits”.

La primera a arribar a la seu del TSJCV ha sigut Milagrosa Martínez, que estava citada a les 9:30 hores i ha entrat en el Palau de Justícia poc abans de les nou del matí, acompanyada dels seus advocats.

Etiquetas
stats