Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La confesión de la pareja de Ayuso desmonta las mentiras de la Comunidad de Madrid
El plan del Gobierno para indemnizar a las víctimas de abusos agita la Iglesia
Opinión - El pueblo es quien más ordena todavía. Por Rosa María Artal

El sumari revela pressions a favor dels “companys del partit” en el cas que va costar el càrrec al president socialista de la Diputació de València

El portavoz del PSPV, Jorge Rodríguez.

Sergi Pitarch / Lucas Marco

0

L'aixecament del secret de sumari del cas Alqueria, pel qual va haver de dimitir el president de la Diputació de València socialista, Jorge Rodríguez, evidencia que tant la Fiscalia Anticorrupció com l'Agència Tributària conclouen que les set contractacions que l'empresa pública va realitzar a persones de PSPV i Compromís són irregulars. Un dels textos a través de missatgeria instantània que el fiscal argüeix per a realitzar els registres d'habitatges i fet per una d'una persona de confiança de Rodríguez revelen pressions a favor dels “companys de partit”.

L'informe de la Intervenció General de l'Estat present en el sumari de la investigació conclou que es va utilitzar la figura dels alts càrrecs per a contractar en Divalterra a persones dels partits PSPV i Compromís “per a intentar donar aparença de legalitat”. A més, afig, “no hi ha increment ni evolució de la xifra de negocis ni en els seus pressupostos que avale la contractació dels alts directius”, com es defensava en alguns informes propis de l'empresa pública.

Els agents de la Unitat contra la Delinqüència Econòmica i Fiscal (Udef) de la policia nacional van realitzar seguiments al president de la Diputació de València i a dos dels seus màxims col·laboradors, Ricard Gallego i Manuel Reguart.

Etiquetas
stats