Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Les protestes de la PAH forcen Bankia a brindar un lloguer social a la dona que anava a desnonar

Protesta de la PAH davant la seu de Bankia a Castelló.

Belén Toledo

“El desnonament està paralitzat i ella no es quedarà en el carrer”. María Jesús Garrido, presidenta de la PAH (Plataforma d'Afectats per la Hipoteca) de Castelló ha celebrat amb aquestes paraules aquest dimarts al matí que la seua organització havia arrancat un compromís a Bankia perquè Marta Cecilia Sánchez tinga un sostre. Sánchez anava a ser desnonada el dilluns al matí, però el llançament es va paralitzar gràcies a la protesta organitzada per la PAH.

Segons fonts de la plataforma, el banc s'ha compromès a proporcionar un lloguer social a l'afectada, Marta Cecilia Sánchez. Per la seua banda, Bankia ha confirmat que “negociarà” un arrendament d'aquest tipus. A partir d'ara s'obri un termini de converses entre la plataforma i l'entitat per a determinar l'import i l'emplaçament de l'habitatge.

La PAH intentarà que Marta Cecilia es quede en la casa que ara ocupa. Així ho aconsella la seua difícil situació, ja que té ingressos escassos i eventuals, dues filles al seu càrrec de les quals una està escolaritzada en un institut del barri, i greus problemes de salut.

Sense casa i amb deute

La PAH i el banc estan citats dimarts que ve, quan Marta Cecilia Sánchez haurà d'aportar els documents que justifiquen la seua situació de vulnerabilitat. Bankia és propietària de l'habitatge a causa que Sánchez va tenir problemes per a afrontar els pagaments degut a la seua situació personal i econòmica. En concret, va perdre el seu treball i també el seu marit, que va abandonar la llar. Ara, segons explica l'afectada, ella té pendent el deute d'un segon préstec que Bankia li va concedir per a rebaixar l'import mensual de les quotes de la hipoteca.

La PAH ha organitzat dimarts al matí una protesta en la seu de Bankia en la ciutat. Diverses persones han format les paraules “Bankia estafa” amb les seues samarretes davant la façana de l'edifici. “Des de la Plataforma s'inicia una campanya per a denunciar la passivitat de Bankia per donar solució a les execucions hipotecàries que provoca, sobretot després que l'Estat haja salvat l'entitat amb fons públics”, és un dels missatges inclosos en el document que el col·lectiu ha dirigit al director de l'oficina.

Etiquetas
stats