Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Una bengala i una crema de restolls, possibles causes dels incendis de Tavernes i d’Artana

Incendi forestal a Artana. Foto: Prevenció d'incendis

elDiariocv

Una bengala i la crema de restolls incontrolada en una granja podrien ser les causes dels incendis forestals declarats a Tavernes de la Valldigna i a Artana, respectivament.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha assegurat que el focus de l’inici de l’incendi d’Artana (Castelló) està prop d’una granja, i ha apuntat que hi ha diverses línies d’investigació i que una pot ser la crema inadequada de restolls. L’incendi s’ha produït en una zona de paratge natural, la serra d’Espadà, i afecta ja prop de 1.000 hectàrees.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha desplaçat fins al post de comandament avançat i ha assegurat que el Consell treballarà per impulsar polítiques de prevenció i endurir els castics.

Segons el delegat de Govern, és un incendi que “tardarà a estabilitzar-se i a controlar-se” perquè “és una zona molt abrupta i el que volem és que no s’escampe i, sobretot, parar atenció, i cal dir també que no hi ha carreteres tallades, no hi ha desallotjaments i no hi ha nuclis de població pròxima”.

D’altra banda, la Guàrdia Civil ha identificat un home i li està prenent declaració pel que fa a l’incendi declarat anit a la localitat valenciana de Tavernes de la Valldigna i l’origen del qual és, segons la principal hipòtesi de treball de la investigació, una bengala.

El foc, ja estabilitzat, es va declarar anit a la muntanya de les Tres Creus de Tavernes de la Valldigna a causa d’una bengala i la seua evolució no ha estat desfavorable, per la qual cosa no ha necessitat la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Etiquetas
stats