eldiario.es

9

Una bengala i una crema de restolls, possibles causes dels incendis de Tavernes i d’Artana

El focus del foc d’Artana es localitza prop d’una granja i el foc està assentat.

La Guàrdia Civil pren declaració a un home per l’incendi ja controlat de Tavernes de la Valldigna.

Incendio forestal en Artana. Foto: Prevención de incendios

Incendi forestal a Artana. Foto: Prevenció d'incendis

Una bengala i la crema de restolls incontrolada en una granja podrien ser les causes dels incendis forestals declarats a Tavernes de la Valldigna i a Artana, respectivament.

El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, ha assegurat que el focus de l’inici de l’incendi d’Artana (Castelló) està prop d’una granja, i ha apuntat que hi ha diverses línies d’investigació i que una pot ser la crema inadequada de restolls. L’incendi s’ha produït en una zona de paratge natural, la serra d’Espadà, i afecta ja prop de 1.000 hectàrees.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s’ha desplaçat fins al post de comandament avançat i ha assegurat que el Consell treballarà per impulsar polítiques de prevenció i endurir els castics.

Segons el delegat de Govern, és un incendi que “tardarà a estabilitzar-se i a controlar-se” perquè “és una zona molt abrupta i el que volem és que no s’escampe i, sobretot, parar atenció, i cal dir també que no hi ha carreteres tallades, no hi ha desallotjaments i no hi ha nuclis de població pròxima”.

D’altra banda, la Guàrdia Civil ha identificat un home i li està prenent declaració pel que fa a l’incendi declarat anit a la localitat valenciana de Tavernes de la Valldigna i l’origen del qual és, segons la principal hipòtesi de treball de la investigació, una bengala.

El foc, ja estabilitzat, es va declarar anit a la muntanya de les Tres Creus de Tavernes de la Valldigna a causa d’una bengala i la seua evolució no ha estat desfavorable, per la qual cosa no ha necessitat la intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME).

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha