Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

Saó, 40 anys de periodisme en valencià

Portada dels 40 anys de la revista mensual 'Saó'.

elDiariocv

El Concili Vaticà II i el llibre de Joan Fuster 'Nosaltres, els valencianes' van inspirar el naixement, el juliol de 1976, de la revista Saó, a hores d'ara la degana de les publicacions periòdiques en valencià, que celebra els seus 40 anys. Amb aquest motiu, ha celebrat aquest divendres un acte al Paranimf de la Universitat de València, en l'edifici de La Nau.

Vinculada al cristianisme progressista i al valencianisme cívic, Saó, que ha estat dirigida en diferents etapes pels sacerdots Josep Antoni Comes, Emili Marin i Vicent Cardona, ha entrat en una nova etapa de renovació amb l'entrada en la direcció del periodista Vicent Boscà. La presència d'intel·lectuals de molt diversa procedència entre els seus col·laboradors ha fet que en els continguts d'aquest revista, de periodicitat mensual, convisquen articles de temàtica religiosa amb aportacions de caire polític, literari i científic, en un permanent diàleg fonamentat en la pluralitat.

D'aquí la idea que els responsables de Saó han destacat amb motiu del 40é aniversari quan s'han referit al “diàleg entre la fe i la cultura” i han explicat que amb Vicent Boscà com a director i Teresa Ciges com a cap de redacció la publicació, sense renunciar als seus orígens, aposta per la versió 2.0 i la renovació de la imatge gràfica, tot obrint-se a la finestra digital. La digitalització de tots els seus números és un dels projectes que el nou equip ha desenvolupat.

“Després de 40 anys de periodisme en valencià -que no ens ha pogut fer callar ningú-”, assegura Boscà, “continuem treballant per la dignificació del valencià i del valencianisme sense renunciar a cap dels eixos fonamentals que van originar el naixement de la revista. De cara als propers 40 anys continuarem dient la nostra i aprofundirem en l'adaptació de la revista als temps presents i futurs”.

Etiquetas
stats