Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

El PP continua posant traves a la reobertura de la RTVV que el seu Govern va tancar

Isabel Bonig durant la sessió de control al president

Laura Martínez

El PP s’ha encabotat a boicotejar el procés de reobertura de la nova radiotelevisió pública. Així, almenys, ho manifesta cada vegada que té oportunitat de participar en el procés i fer declaracions sobre això.

En la votació dels membres del Consell Rector, l’òrgan d’administració de la nova Corporació Audiovisual (CVMC), els diputats de la bancada popular es van alçar i van eixir de l’hemicicle, i van oferir declaracions a la premsa en els corredors de les Corts mentre es produïa el recompte de vots a l’interior. Tampoc van signar els documents en què es proposava Enrique Soriano, el candidat consensuat per tots els grups, com a president del nou ens, minuts abans de la Junta de Síndics.

Després de la reunió dels portaveus d’aquest dimecres, la líder del PPCV, Isabel Bonig, ha aclarit que en el ple de la setmana que ve, el primer punt del qual és la votació de la seua candidata per al lloc que encara queda vacant –amb els 9 membres del Consell Rector ja en les seues funcions–, tampoc hi donaran suport. La síndica no ha deixat clar si es tornaran a absentar del ple, però sí que no participaran del procés. “No ens agrada fer un espectacle de la política, però estem aprenent de l’esquerra”, ha ironitzat Bonig.

Així, tot apunta que Maite Fernández no ocuparà el lloc en el Consell Rector a què va ser proposada, ja que ni el PP ni Podem la referendaran i els vots de Compromís, PSPV i Ciutadans són insuficients. En tot cas, el síndic de Compromís ha aclarit que no suposa cap problema per al funcionament de l’ens que el lloc continue vacant. Quedarien dues opcions: que els partits proposaren a un altre candidat o que, una vegada constituït el consell de la Ciutadania –el lloc del qual ocupen de forma provisional tres representants elegits per les Corts– aquest escollirà directament els tres vocals.

Etiquetas
stats