Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

Cinquanta dies per a gaudir del teatre a Sagunt

El teatre Romà de Sagunt durant un espectacle.

Laura Martínez

Més d'una trentena d'espectacles convertiran Sagunt en la capital del teatre durant 50 dies d'estiu. La 34 edició de Sagunt a Escena arranca aquest dimarts ampliant la seua oferta de l'any passat, amb més espais i augmentant les companyies valencianes, que arribaran al 35% del total.

La temàtica que enllaça les actuacions de la 34 edició és 'Herois i antiherois', augmentant a més la presència femenina, un dels compromisos del festival. Malgrat el nul suport del Govern central, que segueix sense invertir en el certamen, l'organització ha aconseguit programar l'estrena mundial de l'òpera La Bretxa, una obra contemporània de Jacques Alphonse de Zeegant dirigida per Paco Azorín o l'actuació de Silvia Pérez Cruz, el principal reclam del festival amb el seu concert Vestida de nit. Al costat d'ells, passaran noms com Israel Galván, Aitana Sánchez Gijón, Carmen Portaceli, Mario Gas, Joan Amèric i Ximo Tébar.

La primera obra programada per al dimarts és De Sukei a Naima, un espectacle dirigit per Gemma Miralles, que tracta les persecucions del poble magrebí i la seua lluita per preservar la seua identitat i cultura; una proposta que convida a empatitzar donat el “xoc de religions” -així ho ha descrit la directora- que es produeix actualment.

Així mateix, i entre altres espectacles de dansa, el festival presentarà a la companyia xinesa Tao Dance Theatre, en una de les dues úniques actuacions que realitzarà enguany a Espanya. Sagunt a Escena estrena una cooperació amb el Festival Internacional del Cante de las Minas, dedicat al flamenc. El guanyador del certamen (que se celebra a principis d'agost en La Unión, Múrcia) actuarà també a Sagunt a la fi d'estiu.

En aquesta edició els espais s'amplien a la pujada al Castell, la Glorieta i el Centre Cívic del Port de Sagunt, el Centre Cultural Mario Monreal, la Casa dels Berenguer i l'Antic Casino del Port de Sagunt, a més de, com cada any, el Off Romà. Aquest últim es veurà enriquit amb teatre de carrer, teatre gestual, música i circ en diferents punts de Sagunt. A més, totes les representacions en el centre cultural seran en valencià, amb els espectacles Hamlet canalla i El verí del teatre com a protagonistes.

Etiquetas
stats