Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

La premsa sensacionalista britànica denúncia el maltractament animal dels bous embolats de la Vall d'Uixó

Un home agafa un bou embolat a la Vall d'Uixó

Laura Martínez

València —

La premsa sensacionalista britànica enlletgeix el maltractament animal dels bous embolats de la Vall d'Uixò (Castelló). El periòdic britànic Daily Mirror es fa ressò de la denúncia de la plataforma 'La tortura no és cultura', que ha difós imatges en les quals es veu com diversos homes agredeixen als bous embolats durant les festes del municipi castellonenc.

El tabloide adverteix de la duresa de les imatges i les etiqueta com a contingut sensible, una pràctica que també s'ha realitzat en xarxes socials com Instagram o Youtube. El portal fotogràfic difumina les imatges per a impedir la seua previsualització si l'usuari no accepta veure el contingut, advertint que pot ferir la seua sensibilitat. El diari explica que el bou és humiliat pels assistents i “turmentat per la munió abans de morir apunyalat”.

El relat del diari explica que apareix un home amb un ganivet i porta a l'animal a un camió metàl·lic per a donar “el colp de gràcia”, encara que en aquests festejos no se sacrifica al bou.

'La tortura no és cultura' ha difós un vídeo de diversos moments dels festejos taurins castellonencs en els quals denúncia la mala situació en la qual arriben els animals i el posterior maltractament que comporta la tauromàquia. “Van arribar en claustrofòbics calaixos en els quals van viatjar des de la ramaderia a altíssimes temperatures, la qual cosa els produeix una gran deshidratació i pèrdua de pes. A continuació, van ser lligats i arrossegats a un pal on van ser immobilitzats. Seguidament, els van col·locar uns artefactes metàl·lics en l'extrem dels quals hi ha material inflamable que és pres, produint-se grans flames”, relaten en un comunicat en el qual expliquen com es desenvolupa l'esdeveniment.

La plataforma alerta d'una sèrie d'irregularitats en els festejos taurins del municipi: “Hem observat nombroses irregularitats, com el llançament d'arena i botelles d'aigua al rostre de l'animal, llançament de roba que es queda enganxada en les banyes i d'haver pres podria haver abrasat a l'animal, puntades des dels barrots, o el que sembla ser una mort il·legal dels animals amb punta, per la qual cosa estem preparant la denúncia pertinent davant la Unitat Territorial de Castelló”, afirma un dels integrants en un comunicat.

Etiquetas
stats