Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El teatre del futbol al Micalet

Un instant de l'espectacle

Moisés Pérez

Tot i que habitualment solen ser mons ben allunyats i diferents, de vegades el futbol i el teatre s'uneixen. És el cas de l'obra 'Penev', on a través de l'experiència de l'exjugador búlgar del València CF i de l'Atlètic de Madrid es reflexiona al voltant de la difuminada línia entre l'éxit i el fracàs, entre l'esperança i el desencís. Protagonitzada per Xavo Giménez, autor del muntatge, i Carles Sanjaime, la funció arriba al Teatre El Micalet a partir d'aquest dijous, i estarà als seus escenaris fins al diumenge.

L'espectacle naix de la deixadesa i l'esperança frustrada. I per això utilitza l'experiència del futbolista conegut a la graderia de Mestalla com 'Lubo'. Penev, per tant, és una obra sobre persones de segona mà, usades, cansades. És a dir, sobre ànimes de dol. A l'obra, de fet, es parla del passat somniat, d'un 'guateque', dels Spotniks, de Françoise Hardy, d'una vorera traïdora, d'Arias, de Belodedici, del mateix futbolista... En definitiva, de futbol i de teatre.

“Es tracta d'una obra de futbol per als que odien el teatre i una obra de teatre per als que odien el futbol”, afirma l'actor Xavo Giménez. El mateix Giménez i Sanjaime són Antonio i Javier, protagonistes d'una història que va ser finalista en els premis Max d'enguany dins la categoria d'espectacle revelació.

A més de la seua nominació als premis Max, l'obra ha rebut molt bona crítica i ha tingut èxit en la seua gira per tota Espanya. L'espectacle ha visitat llocs com la Sala Cuarta Pared de Madrid, la Sala Becket de Barcelona o el Teatre Echegaray de Málaga. Ara, arriba a València avalada per la crítica, el públic, el premi al millor espectacle en la Feria Internacional de Huesca i el Premi del Jurat del Festival Escènia 2015. Els gols de Penev arriben al Micalet.

Etiquetas
stats