Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La regidora trànsfuga de Podem a Alacant vota per tercera vegada amb PP i Ciutadans

Podem expulsa a la concejal d'Alacant, Nerea Belmonte

Laura Martínez

Tercera vegada que la regidora trànsfuga de Podem en l’Ajuntament d’Alacant, Nerea Belmonte, vota com a oposició al Govern. L’edil s’ha tornat a alinear amb PP i Ciutadans per votar en contra de sol·licitar una subvenció a la Diputació per a un projecte de zones verdes a la contornada de la Ciutat de la Justícia alacantina, adduint el “balafiament” com a motiu.

Belmonte va ser expulsada primerament de Guanyar Alacant i, fa poc, la gestora de Podem a la ciutat i la direcció autonòmica de la formació morada han decidit apartar-la també del partit. El Comité de Garanties va prendre la decisió després de conéixer-se que va concedir uns quants contractes menors a l’empresa de comunicació de dos companys seus.

L’expulsió va provocar que el tripartit PSPV-Compromis-Guanyar perderen la majoria en l’Ajuntament d’Alacant i el seu vot resulta decisiu moltes vegades. En aquesta darrera votació, juntament amb el vot de Fernando Sepulcre –el trànsfuga de C’s– ha permés tombar la sol·licitud de la subvenció a la Diputació proposada pel tripartit. L’equip de govern té ara 14 vots dels 29 existents en el ple de l’Ajuntament.

El seu vot també ha estat contrari anteriorment al de la seua exformació dues vegades més, en què ha alterat el destí de les propostes. En la primera, l’abstenció de Belmonte va suposar un empat i que l’alcalde utilitzara per primera vegada el vot de qualitat per a aprovar la creació d’una comissió: la segona, el PP va traure avant una iniciativa per a demanar al Consell que delegara en l’Ajuntament les condicions per a la instal·lació dels racons de les Fogueres.

L’Ajuntament instarà la Diputació a retirar les retribucions als trànsfugues

D’altra banda, en el mateix ple, l’Ajuntament ha aprovat instar la corporació provincial d’Alacant perquè retire el règim de dedicació exclusiva o parcial, les retribucions, els assessors i la compensació econòmica per assistència a comissions a qualsevol trànsfuga, alhora que instarà el Govern d’Espanya a modificar la legislació electoral perquè els regidors trànsfugues puguen ser remoguts pels regidors del seu grup de la mateixa circumscripció electoral.

La moció ha estat aprovada amb l’abstenció del PP i els vots en contra de Nerea Belmonte i Fernando Sepulcre, l’únic representant de C’s en la Diputació. Sepulcre, de la seua banda, va votar unes setmanes abans en la Diputació amb el PP contra una moció antitransfuguisme.

Etiquetas
stats