eldiario.es

Menú

El jutge imputa delictes d'odi a 13 membres de l'extrema dreta per les agressions del 9 d'Octubre a València

Nou dels detinguts són membres dels Ultres Yomus del València CF i el jutge també investigarà l'intent de robatori d'una càmera a un fotògraf que va captar les agressions

- PUBLICIDAD -
Un nuevo detenido eleva a 13 los arrestos por las agresiones del 9 d'Octubre

Agressions el 9 d'Octubre. EFE

El Jutjat d'Instrucció número 15 de València ha obert una causa contra tretze membres de l'extrema dreta per les agressions ocorregudes a València el passat 9 d'Octubre durant la manifestació convocada per diferents organitzacions com a acte reivindicatiu i alternatiu als actes oficials per a celebrar el Dia de la Comunitat Valenciana, segons acaba de confirmar el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià.

El jutge imputa els 13 investigats per agredir a uns quants dels participants en la manifestació delictes contra els drets fonamentals (delicte d'odi) amb motivació discriminatòria per raons ideològiques, danys, desordres públics i diversos delictes de lesions en nombre encara pendent de determinar, segons les mateixes fonts.

A un dels investigats li imputa, a més, un delicte de robatori amb violència en grau de temptativa per intentar sostraure la càmera a un fotògraf del diari El País que estava fotografiant les agressions.

El Jutjat d'Instrucció 15 de València ha assumit la competència de la investigació perquè és l'òrgan que va rebre el primer comunicat de lesions d'una de les persones agredides durant la manifestació.

A la causa s'han incorporat l'atestat de la Brigada Provincial d'Informació de la Policia Nacional, les diligències d'investigació penal de la Fiscalia especialitzada en delictes d'odi, la denúncia interposada per la Xarxa Espanyola d'Immigració, la denúncia del Moviment contra la Intolerància i diversa documentació gràfica aportada per diversos col·lectius, entre ells la Unió Periodistes Valencians. A més, s'ha reclamat la denúncia d'una altra perjudicada recaiguda en un altre jutjat.

Segons l'atestat policial, les persones reconegudes i identificades estan “relacionades amb l'entorn actiu d'ideologies pròximes a la dreta més radical d'aquesta Comunitat i província, particularment com a integrants o simpatitzants del Grup Yomus”. Dels tretze identificats i detinguts, nou són membres d'aquest grup ultra d'afeccionats del València Club de Futbol.

En el seu acte, l'instructor de la causa acorda prendre declaració als 13 investigats i ofereix a l'Ajuntament de València la possibilitat de personar-se per a reclamar pels danys en el mobiliari urbà durant els altercats. A més, el jutge prendrà declaració als perjudicats, que seran avaluats pel metge forense per a conèixer l'abast i evolució de les lesions com a conseqüència de les agressions.

- PUBLICIDAD -

Comentar

Enviar comentario

Enviar Comentario

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha