Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

València activa la instal·lació d'obstacles de seguretat en zones per als vianants

Instal·lació d'una jardinera a València.

Efe

València —

L'Ajuntament de València ha activat el pla per a la instal·lació d'obstacles com bolards o jardineres en diverses zones per als vianants de la ciutat, concretament en els voltants de la plaça de l'Ajuntament, el Palau dels Corts Valencianes i el Passeig Marítim.

Segons ha informat en roda de premsa l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó, “tot” s'està duent a terme “d'acord amb la Delegació del Govern” a la Comunitat Valenciana i ha emplaçat el seu titular, Juan Carlos Moragues, al fet que com a responsable de la lluita antiterrorista facilite si ho desitja més detalls sobre aquest tema.

“L'endemà de l'atemptat de Barcelona es va convocar la Junta de Seguretat Local. Hem estat treballant amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat en la col·locació d'obstacles”, ha afegit l'alcalde.

Segons Ribó, hi ha un pla per a intervenir en diversos carrers, el contingut del qual no es farà públic per motius de seguretat, que contempla la instal·lació d'obstacles, dirigit a “impedir l'entrada de possibles terroristes” però també “que permeta la circulació de bombers o ambulàncies”.

També s'ha de vetlar pel funcionament d'aparcaments públics i privats, així com pel proveïment de comerços.

Tots aquests condicionants estan sent estudiats en col·laboració amb les forces i cossos de seguretat de l'Estat i “ja hi ha una relació de carrers on es poden col·locar” aqueixos obstacles.

“Es treballa en contacte amb comerços i uns altres possibles afectats i braç a braç amb els responsables en matèria de seguretat de l'Estat, sense improvisació i amb calma, perquè hi ha moltes possibilitats”, ha insistit l'alcalde.

Aquests elements físics “impedeixen atacs terroristes, però no tots, no oblidem que el que va passar a Barcelona va passar perquè va fallar un altre tipus d'atemptats amb explosius que no paren ni les jardineres ni els bolards. Anem a ser prudents i a treballar amb experts”, segons Ribó.

Així mateix, ha apuntat la posada en marxa d'“altres mesures” com controls policials, si bé ha insistit que prefereix que siga el delegat del Govern, com a responsable de la lluita antiterrorista, qui done aqueixa informació.

Etiquetas
stats