Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
El ataque limitado de Israel a Irán rebaja el temor a una guerra total en Oriente Medio
El voto en Euskadi, municipio a municipio, desde 1980
Opinión - Vivir sobre un polvorín. Por Rosa María Artal

El Consell exigeix per carta a Montoro l’ajuda per al transport metropolità

La consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler (esquerra)

Carlos Navarro Castelló

València —

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, no podrà al·legar desconeixement si finalment el seu departament no habilita una partida per a subvencionar el transport metropolità de València.

I és que la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, han signat aquest dijous una carta que han remés a Montoro per a exigir-li la inclusió d’una partida en els pressupostos generals de l’Estat.

Salvador ha recordat que amb la creació de l’Autoritat Metropolitana de Transport que es tramita, després d’haver estat desmantellada pel PP, i amb l’elaboració dels plans de mobilitat, la Generalitat compleix els requisits exigits pel Govern per a rebre aquesta subvenció que sí que tenen Barcelona, Madrid o Sevilla.

La quantitat que hi aporta l’Estat es fa en funció de la població de l’àrea metropolitana de València (1,8 milions d’habitants de 60 municipis) i del nombre d’usuaris de transport públic. En el cas de València, el Consell estima que li correspondrien 35 milions d’euros.

En aquest sentit, Salvador ha recordat que des de l’any 2006 la Generalitat ha perdut 350 milions d’euros, perquè no es va sol·licitar aquesta subvenció durant els anys de govern autonòmic del PP.

A més, ha advertit que, tant si s’elaboren uns pressupostos nous com si es prolonguen els actuals per la interinitat del Govern en funcions, s’hi poden introduir modificacions: “Fa un any que reclamem aquesta subvenció i, per tant, si no s’inclou en els comptes, respondrà tan sols a la falta de voluntat i sensibilitat del govern de Rajoy”.

L’objectiu d’aquesta subvenció, segons ha comentat la consellera, és crear un únic bitllet per a tots els mitjans de transport públic de València i de l’àrea metropolitana.

L’“engany” del túnel passant

Sobre la no-inclusió per Foment del túnel de València del Corredor Mediterrani entre les seues prioritats en el Fòrum de Brussel·les, Salvador ha criticat que se senten “enganyats”, ja que el ministre Rafael Catalá va prometre que s’inclouria en el document de prioritats del Govern presentat a Brussel·les.

La consellera ha afegit que el Fòrum de Brussel·les era el lloc idoni per a tractar del tema, ja que tractava exclusivament dels nodes urbans a les ciutats per les quals corre el Corredor i que és “injustificable” que Foment no hi haja volgut incloure el projecte del túnel passant de València, fet que, a parer seu, demostra “falta de sensibilitat i de voluntat política”.

Etiquetas
stats