eldiario.es

9

Les obres prenen l'antiga Fe: Espai Campanar-Ernest Lluch estrenarà el seu centre de salut i especialitats en 2022

El president de la Generalitat, Ximo Puig, avança que els treballs de tots dos recursos s'iniciaran al novembre per a atendre "a vora 300.000 persones"

El cap del Consell anúncia que el Govern aportarà 250 milions d'euros a l'atenció de persones estrangeres en la Comunitat i reclama altres 475 per atencions a persones d'altres autonomies

El presidente del Consell, Ximo Puig, presenta el proyecto del Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch a la ministra de Sanidad, María Luisa Carcedo

El president Ximo Puig presenta el projecte de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch a la ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar aquest dimecres que les obres del centre de salut i especialitats d'alta resolució del nou Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch s'iniciaran al novembre per a recuperar "la presència de la sanitat" en aquesta zona de València i atendre "a vora 300.000 persones".

Totes dues infraestructures compten amb un termini d'execució de 30 mesos, per la qual cosa es preveu que estiguen finalitzades a mitjan l'any 2022.

Puig es va pronunciar així després de visitar les instal·lacions del futur complex sanitari junt a la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social en funcions, María Luisa Carcedo, i la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i ha assegurat que aquesta iniciativa representa "una nova mirada de futur sobre la sanitat".

"En aquests moments es comença a desenvolupar un projecte de reconstrucció del que va ser l'escenari d'una part fonamental de la nostra sanitat", ha remarcat Puig, qui ha qualificat a més aquesta iniciativa de "tremendament ambiciosa" per al sistema de salut públic valencià.

Per part seua, la ministra de Sanitat en funcions ha assegurat que el projecte de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch està dissenyat "pensant en el futur i en les necessitats de la població", i ha destacat que combina l'atenció quirúrgica ràpida amb espais per a la rehabilitació, la cronicitat o la salut mental, àrees en les quals s'està incidint des del Sistema Nacional de Salut.

El centre de salut i d'especialitats d'alta resolució, amb pressupost de 26 milions d'euros, comptarà amb servei d'urgències durant les 24 hores i serveis d'odontologia preventiva, rehabilitació o salut sexual i reproductiva, a més d'amb una àrea amb 55 consultes externes i 21 d'especialitats, 4 quiròfans i una àrea tècnica.

Tots dos estaran situats als terrenys que donen a l'avinguda de Campanar, on actualment es troba l'heliport i la cafeteria.

Amb la posada en marxa d'aquest centre els veïns disposaran de les especialitats de nefrologia, pediatria, reumatologia, cirurgia ortopèdica i traumatologia, rehabilitació, endocrinologia, pneumologia, neurologia, urologia, al·lèrgia, medicina digestiu, cirurgia general, obstetrícia i ginecologia, dermatologia, cardiologia, cirurgia vascular, oftalmologia, otorrinolaringologia, odontologia.

Segona fase, hospital i enjardinament

La segona fase de l'Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch inclou la integració arquitectònica i urbanística en el solar de Campanar d'un hospital de mitjana i llarga estada, quatre hospitals de dia per a l'atenció de trastorns mentals i altres instal·lacions com un centre de trobada de pacients de salut mental, un centre d'estudis i investigació en salut i gènere, una escola de salut i una casa del pacient.

El 70% de la superfície del recinte serà zona verda, oberta a la ciutadania durant el dia, i tancada a la nit. El projecte compta amb cinc nous edificis i un aparcament subterrani de 1.000 places connectat a totes les dependències.

Fons de Garantia Assistencial

Puig va reiterar la necessitat de l'activació del Fons de Garantia Assistencial (FOGA) per a compensar a la Comunitat Valenciana per l'atenció sanitària a persones desplaçades d'altres autonomies, la despesa acumulada de les quals ha xifrat en 475 milions d'euros.

"Volem que el nou sistema de finançament garantisca per a totes les comunitats un finançament de la sanitat concorde a la sanitat pública tan potent que tenim, però que volem consolidar i millorar", ha continuat el president, qui va afegir que, per a això, és "fonamental" la relació permanent entre el Ministeri de Sanitat, el Govern d'Espanya i les autonomies.

El titular del Consell va agrair a més a la ministra que, malgrat la "difícil situació" del finançament sanitari, el Ministeri de Sanitat haja anunciat que aportarà 250 milions d'euros a l'atenció de persones estrangeres en la territori valencià, una inversió que millora els 80 milions compromesos en 2018 i que reflecteix "que existeix voluntat positiva de suport per part del Govern d'Espanya".

Muy Bien, has hecho Like

¿Qué tipo de error has visto?
¿La sugerencia que quieres realizar no está entre estas opciones? Puedes realizar otro tipo de consultas en eldiario.es responde.
Error ortográfico o gramatical Dato erróneo

¡Muchas gracias por tu ayuda!
El equipo de redacción de eldiario.es revisará el texto teniendo en cuenta tu reporte.

Comentar

Enviar comentario

Comentar

Comentarios

Ordenar por: Relevancia | Fecha