Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.

La Fiscalia arxiva la denúncia del PP contra Joan Ribó pels 7.200 euros del viatge a Galícia

L'alcalde de València, Joan Ribó

Europa Press / eldiariocv

València —

La Fiscalia ha arxivat les diligències que va obrir després de la denúncia del grup municipal del Partit Popular de l’Ajuntament de València pel viatge fet per l’alcalde, Joan Ribó, a Galícia al novembre per a assistir a la Cimera d’Alcaldes pel Canvi celebrada a la Corunya. Els populars consideraven que es tractava d’un acte de “precampanya electoral” pagat amb fons públics.

Després d’haver estudiat la qüestió, el Ministeri públic ha decidit tancar les diligències incoades perquè no hi aprecia cap indici de delicte. En aquest sentit, l’edil ha insistit aquest dimecres en el fet que la decisió de la Fiscalia “era esperable” ja que es tractava d’una “cortina de fum” del PP.

El PP de l’Ajuntament de València va anunciar el 19 de febrer la interposició d’un escrit a la Fiscalia perquè es valorara la “possible comissió d’alguna il·legalitat” per Ribó en utilitzar “fons públics” del consistori per a pagar la seua assistència a l’acte celebrat a la Corunya. Els populars consideraven que es tractava d’un acte de la coalició política a què va donar suport Ribó amb vista a les eleccions generals del 20D (Compromís va concórrer als comicis en coalició amb Podem en la candidatura ‘És el Moment’ a la Comunitat Valenciana).

L’import del desplaçament ascendia a 7.212,18 euros, quantitat en què s’incloïen despeses de bitllets d’avió, dietes, allotjament i manutenció de Ribó, quatre edils, un assessor de premsa, tres funcionaris municipals i un expert en innovació.

Després d’haver-se conegut l’obertura de diligències per la Fiscalia Anticorrupció, Joan Ribó es va mostrar “molt tranquil” i va assegurar que havia enviat tota la documentació requerida d’un acte que va explicar que era públic i que estava convocat “públicament”, per això no hi havia vist cap problema. L’alcalde valencià va anar més enllà en assegurar que dimitiria si finalment l’imputaven per aquestes despeses.

Etiquetas
stats