Has elegido la edición de . Verás las noticias de esta portada en el módulo de ediciones locales de la home de elDiario.es.
La portada de mañana
Acceder
La izquierda presiona para que Pedro Sánchez no dimita
Illa ganaría con holgura y el independentismo perdería la mayoría absoluta
Opinión - Sánchez no puede más, nosotros tampoco. Por Pedro Almodóvar

La Fiscalia demana al Suprem que investigue Barberá pel blanqueig en el PP de València

L’exalcaldessa de València, Rita Barberá, en el Senat

Agències

Madrid —

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha sol·licitat al Tribunal Suprem que òbriga causa contra l’exalcaldessa de València i senadora del PP, Rita Barberá, per la comissió de presumpte delicte de blanqueig en el grup municipal del PP en l’Ajuntament de València, en el marc de l’operació Taula derivada del cas Imelsa, han informat fonts jurídiques.

El Ministeri Públic sol·licita en un escrit remés a l’alt tribunal que designe un magistrat instructor.

El jutge d’Instrucció número 18 de València, Víctor Gómez, encarregat de la investigació, va enviar al TS la part de la investigació que afecta la senadora el mes d’abril passat.

En aquesta peça separada, amb 47 persones imputades més el PP com a persona jurídica, s’investiguen les donacions de 1.000 euros efectuades per regidors i assessors, quantitat que presumptament els tornava el partit en dos bitllets de 500 euros per a blanquejar diners en efectiu de pretesa procedència il·lícita.

El magistrat considerava en la seua exposició que, havent reconegut l’exalcaldessa que va fer el donatiu de 1.000 euros pel qual estan imputats tots els regidors (llevat d’Eusebio Monzó, portaveu actual), exedils, assessors i exassessors que també van efectuar el pagament en vespres de les eleccions del 2015, seria “incoherent” no elevar exposició al TS, pel fet de ser l’únic competent per a investigar i, si és el cas, jutjar la senadora, que té la condició d’aforada.

Etiquetas
stats